Albiol avisa que un pacte amb la CUP convertiria Catalunya “en la Veneçuela del sud d’Europa”

0
Xavier Garcia Albiol (PP) | Foto: Europa Press
Xavier Garcia Albiol (PP) | Foto: Europa Press
Xavier Garcia Albiol (PP) | Foto: Europa Press

 

El dirigent popular es mostra preocupat per la situación d’investabilitat que genera la situació

EP / El president del grup parlamentari del PP català, Xavier García Albiol, ha avisat aquest dissabte a CDC que un pacte amb la CUP “convertiria Catalunya en la Veneçuela del sud d’Europa, cosa que ningú sensat vol a Catalunya”.

En declaracions als periodistes a Sant Andreu de la Barca, el dirigent popular ha afirmat que “notícies com el fet que les agències internacionals rebaixin la qualificació del deute de Catalunya, posen en evidència l’extraordinari dany que la situació d’inestabilitat està generant a la societat catalana”, ha informat el partit en un comunicat.

Per a Albiol, “CDC només té tres opcions, i dues són letals per a Catalunya: la convocatòria de noves eleccions, que seria molt perjudicial per a Catalunya perquè suposaria aprofundir en la inestabilitat o assumir el full de ruta de la CUP”.

Ha advocat perquè CDC “abandoni el ‘full de ruta’ independentista” i acordi mesures econòmiques i fiscals per al progrés de Catalunya, que veu com l’única opció responsable que li queda a Convergència.

La presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, ha assegurat que el president de la Generalitat, Artur Mas, “després de dividir i trencar el seu partit, vol fer el mateix amb la societat catalana i la situació se li ha escapat de les mans”.

“Catalunya viu immersa en la inestabilitat i la paràlisi i és més important que mai recuperar el seny i la responsabilitat”, ha remarcat Camacho.