Albiol demana a Mas que explori acords

0
Albiol al parlament - Diari Català
Albiol al parlament

Albiol demana a Mas que explori acords amb C’s i PSC abans de dependre de la CUP

El líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol, ha demanat al president de la Generalitat en funcions i candidat a la investidura, Artur Mas, “explorar possibilitats d’arribar a acords institucionals” amb C’s i PSC que evitin que depengui de la CUP.

En la seva intervenció durant el ple d’investidura, ha demanat a Mas una reflexió serena, després de donar per fet que no vol pactar amb el PP –“considera que som mala gent“, ha ironitzat–, per arribar a acords econòmics, socials i fiscals amb C’s i PSC, i evitar així pactar amb un “partit estrafolari i radical“.

El popular –el discurs del qual al final ha estat aplaudit pels diputats del PP i, de peu, pels de la CUP– ha avisat que no el preocupa que el president sigui Mas o qualsevol altre company de banc, sinó que “el president i el seu govern dependran de 10 diputats que aposten per trencar-ho tot“.

Ha reiterat que el Govern espanyol no seurà a dialogar amb ell: “Si el seu únic plantejament consisteix a ‘o tot o res’, a trencar Catalunya de la resta d’Espanya, i va en la direcció de fracturar anys i segles de convivència, és impossible que el Govern central es pugui seure amb vostè, perquè els plantejaments són inassumibles per a qualsevol govern democràtic”.

Albiol l’ha advertit que “la base de la democràcia no és el vot, sinó el respecte a la llei aprovada per un parlament“, ja que també s’han fet referèndums durant dictadures, ha dit, citant el fet a Espanya durant la dictadura franquista sobre la Llei orgànica de l’Estat i els fets a Cuba.