Albiol demana a Puigdemont que faci un gest per reunir-se amb Rajoy

0
Xavier Garcia Albiol Diari Català
Albiol al parlament

El líder del PPC creu que ha de ser el President de la Generalitat el que es posi en contacte amb el President del Govern en funcions

El coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, ha assegurat que Carles Puigdemont es trobarà amb el President del Govern en funcions, Mariano Rajoy, quan el primer vulgui. “Rajoy es veurà amb el President quan Puigdemont vulgui”, ha assenyalat. Les declaracions del coordinador general del PPC es produeixen dos dies després de dir que lamentava que Puigdemont no condemnés el “racisme lingüístic”.

Albiol ha recalcat que ha de ser el President de la Generalitat el que es posi en contacte amb Rajoy, ja que ha afirmat que “normalment, quan un president d’una comunitat autònoma surt escollit, es truca al President del Govern”. Una situació que encara no s’ha donat i que Rajoy veuria com a normal, segons les paraules d’Albiol. “Que Puigdemont trenqui la situació de bloqueig institucional entre la Generalitat i l’Estat és la millor de les notícies que podríem tenir els catalans i la resta d’espanyols”, ha afirmat.

El diàleg i la sobirania nacional

Albiol ha sostingut que Rajoy està obert al diàleg, però que ha de ser Puigdemont qui faci el gest. “Qui té la pilota a la seva teulada és Puigdemont. És a qui correspon fer un gest”, menciona. Això sí, s’ha mostrat taxatiu i ha dit que “qualsevol diàleg està supeditat a no posar en dubte la sobirana nacional”. I ha conclòs mencionant que “amb la unitat d’Espanya no es juga”.

A més, el líder del PP al Parlament ha negat que a Catalunya hi hagi un problema de convivència. “El que sí que crec és que hi ha un problema polític i en alguns municipis de la Catalunya interior la situació és difícil, però el problema de convivència com a tal no es pot dir que hi hagi a Catalunya”, ha sentenciat rotundament.

Les trobades de Puigdemont

Fins ara, el President de la Generalitat s’ha trobat amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez i amb el de Podemos, Pablo Iglesias. Aquest divendres es reunirà amb el líder de C’s, Albert Rivera.

Malgrat tot, no hi ha hagut trobada amb el President en funcions del Govern d’Espanya. Hi ha controvèrsia entre qui dels dos hauria de fer el primer gest. La Generalitat assegura que Puigdemont està disposat a reunir-se “amb qui li ho demani”, però considera que, ha de ser Rajoy el que faci el gest.

“El que no és normal és que no s’hagi vist amb el president del Govern del país. Em sembla que correspon al president Puigdemont fer el gest i demanar la trobada”, ha sentenciat Albiol. Una normalitat institucional que, encara, no s’ha donat.