Albiol, satisfet de que Catalunya tingui una participació major que l’Estat

0
Xavier García Albiol
Xavier García Albiol

Albiol es mostra satisfet perquè no hi hagi desafecció

 

EP / El líder del PP al Parlament i director de campanya dels populars catalans, Xavier García Albiol, ha valorat “molt positivament” que la participació a les eleccions generals a Catalunya hagi pujat encara més que la mitjana espanyola.

“Alguns parlaven de desafecció. S’ha demostrat que a Catalunya i a Espanya la política espanyola importa”, ha sostingut la nit d’aquest diumenge en una primera valoració sobre les dades de participació i els sondejos a peu d’urna a un hotel de Barcelona.

La participació a Catalunya, a les 18 hores s’ha situat al 56,64%, 3,4 punts més que als anteriors comicis; a tot Espanya a la mateixa hora ha estat del 58,37%, 0,7 punts més.

Pel que fa als sondejos, Albiol s’ha felicitat que apunten que el PP guanyarà les eleccions i, en relació amb els resultats a Catalunya, ha dit que estan “esperançats” perquè els partits se situarien en una finestra molt estreta, més enllà d’EnComúPodem, que guanyaria en aquesta comunitat.

“Des del PP –català– veiem amb certa satisfacció que alguns pensaven que quedaríem marginats, fora de joc, i no”, ha conclòs el líder parlamentari.

Entre els populars catalans que han seguit junts l’escrutini, hi ha hagut la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho; la delegada del Govern central a Catalunya, Llanos de Luna; el líder del partit a Barcelona, Alberto Fernández i el secretari general del PP català, Jordi Cornet.