Albiol vol reformar constitució

0
Xavier Garcia Albiol Diari Català
Albiol al parlament
Xavier Garcia Albiol Diari Català
Albiol al parlament

Albiol diu que podria plantejar-se reformar la Constitució dins de les normes de convivència

El nou líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dilluns que, “si s’ha de plantejar una reforma de la Constitució d’aquí a uns mesos” per solucionar alguns problemes que existeixen entre el Govern espanyol i les comunitats, es pot plantejar.

   “Sempre que sigui dins de les normes de convivència i de les regles del joc que tenim en aquest moment”, ha puntualitzat en unes declaracions a RNE recollides per Europa Press.

Ha insistit que “l’única possibilitat per seguir cap endavant” és que els independentistes “abandonin aquesta aventura”, perquè el PP està disposat a “parlar de propostes raonables i, sobretot, assumibles”.

Albiol ha assegurat que l’entorn independentista està molt pendent del que ocorri el 20 de desembre en les eleccions generals perquè sap que “el marge de negociació sobre la independència és zero” amb el PP, mentre que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, “està obrint portes”.

Així, ha acusat el líder socialista de ser capaç d’arribar a acords fins a amb el diable per fer fora el PP del Govern central, per la qual cosa ha destacat que el vot al PP el 20D és la millor garantia d’estabilitat i que ningú trenqui res entre Catalunya i Espanya, Albiol vol reformar constitució per acabar amb això.

“LA CORRUPCIÓ NO PASSA FACTURA”

Albiol considera que “la corrupció a les files independentistes no passa factura” des del punt de vista electoral.

Tot i això, ha insistit que, si la CUP és coherent amb allò que ha estat defensant en els últims temps, no hauria d’investir el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, tot i que “si el president no és Mas, serà una altra persona igual o més radical que ell”.

A més, considera que “lamentablement” la legislatura que comença aquest dilluns serà molt breu perquè ja s’està apuntant que es podrien repetir les eleccions al març per falta d’acord entre les candidatures independentistes, ha dit.

Per això, el preocupa la inestabilitat política i li sembla perjudicial per a aquesta estabilitat que formar govern depengui d’un “partit radical des del punt de vista econòmic i social” com la CUP.

Per tot això, ha explicat que, tot i que hauria d’estar il·lusionat per la seva primera oportunitat al Parlament, no ho està, perquè és un “dia trist per a Catalunya”.