Alemanya, Holanda i el Regne Unit, els països que més feina ofereixen als espanyols

0
Encara segueix el degoteig constant de treballadors espanyols que marxen fora. |Foto. EP
Encara segueix el degoteig constant de treballadors espanyols que marxen fora. |Foto. EP
Encara segueix el degoteig constant de treballadors espanyols que marxen fora. |Foto. EP

Enginyers i infermers, el que més es demanda a l’estranger

EP / Quatre de cada deu ofertes de feina que es publiquen a Espanya per treballar a l’estranger pertanyen a Alemanya, Països Baixos i el Regne Unit, segons un informe d’Adecco i Infoempleo, en què es destaca que el nombre d’ofertes de treball publicades a Espanya per treballar a l’estranger es va incrementar un 5,2% el 2014.

Malgrat això, el pes de l’oferta laboral estrangera sobre el total es va mantenir al 0,9% a causa del fet que les ofertes per treballar dins d’Espanya van augmentar gairebé en el mateix percentatge (4,9%).

Alemanya és el país que més demanda treballadors espanyols, amb el 27,4% de l’oferta (el 29,4% un any abans), seguida dels països Baixos, amb un 9,2%, i del Regne Unit, que concentra el 6,9% de les ofertes després de reduir el seu pes en més d’un punt respecte a l’any anterior.

Bèlgica, un dels països que els últims anys ha incrementat la seva oferta laboral, supera el quart lloc, amb el 6,6%, seguida de França, amb el 4,8%, que ha reduït la seva oferta.

Els països europeus concentren el 69% de l’oferta laboral estrangera a Espanya, percentatge que s’ha reduït vuit punts respecte a l’any anterior. Això ha fet que altres països habituals en aquest rànquing d’ofertes, com Itàlia i Grècia, s’hagin vist desplaçats per països com la Xina, Guinea Equatorial o els Emirats Àrabs Units.

Els països llatinoamericans també es reserven una part important de l’oferta estrangera, especialment Xile, el Perú, Mèxic i el Brasil, entre els quals es reparteixen més del 6% d’ofertes. Els Estats Units també augmenten la seva aportació a la feina a Espanya, en generar l’1,8% de l’oferta.

Pel seu costat, Marroc, que durant diversos anys ha estat present entre els més grans generadors d’oferta laboral estrangera, perd pes  l’últim any i cau fins a la setzena posició, amb l’1,1%.

Els sectors que més treballadors demanden Espanya per treballar a altres països són el de consultoria general (28,9% de les ofertes), el sector immobiliari (13,8%), i els relacionats amb les noves tecnologies (11,8%).

L’àrea d’enginyeria i producció genera gairebé la meitat de les ofertes de feina a l’estranger, seguit de l’àrea tecnològica, de telecomunicacions i informàtica, amb el 28,5% de les ofertes.

El 98% de les ofertes de feina publicades a Espanya per treballar fora del país exigeix un títol de formació professional, universitari o de postgrau.

Les carreres d’Enginyeria Informàtica, Enginyeria Industrial i d’Infermeria són les més demandades en les ofertes de feina per treballar a l’estranger. A més, 13 de les 20 carreres més requerides són enginyeries.

Segons aquest informe, durant l’últim any ha disminuït la demanda de perfils directius, tècnics i treballadors base i ha augmentat la de càrrecs intermedis, que ara suposen el 23,2% de les ofertes. Tot i això, el professional tècnic espanyol continua sent el més demandat a l’estranger, amb el 48,2% de les ofertes.