El pilot de motociclisme hauria cobrat els seus drets d’imatge a través d’una societat ‘offshore’ després de guanyar el campionat l’any 1999

Àlex Crivillé s’ha vist ‘esquitxat’ pels Papers de Panamà. El pilot de motociclisme es proclamava campió del món l’any 1999 i, segons les informacions a les quals han tingut accés La Sexta i ‘El Confidencial’, tres mesos després registrava la societat ‘offshore’ Pro Best Invest S. A. per cobrar els drets d’imatge.

Ens els documents es reuneixen tots els contractes amb els quals Àlex Crivillé va fer ús d’una xarxa d’empreses que radicaven en paradisos fiscals. Els mateixos documents corroboren que el 25 de gener de l’any 2000 el bufet Mossack Fonseca registrava a les Illes Verges Britàniques la societat ‘offshore’ Pro Best Invest S. A.

Crivillé, que en aquell moment residia a Suïssa, cedia els seus drets d’imatge a la societat ‘offshore’ i aquesta era qui li pagava. Segons el seu assessor, però, pagava degudament els corresponents impostos a terrer suïsses.

El mateix assessor, no obstant, admet que el procés era “un entramat legal amb enginyeria fiscal”. I és que l’últim pas era la societat holandesa Racinvest, a la qual també es van cedir els drets d’imatge ja que Holanda manté un tracte fiscal més favorable que Espanya amb les Illes Verges Britàniques.

Els documents de Mossack Fonseca registren el tancament de la societat ‘offshore’ Pro Best Invest S. A. l’any 2006, quatre anys després que el pilot de Seva decidís posar punt i final a la seva trajectòria esportiva sobre la moto.

Alex Criville | Diari Catala
FOTO: elconfidencial.com
Alex Criville | Diari Catala
FOTO: elconfidencial.com