Alex de Angelis es troba en estat crític

0
Alex de Angelis en estat crític després del seu accident
Alex de Angelis
Alex de Angelis es troba en estat crític
Alex de Angelis

Alex de Angelis ha empitjorat en les darreres hores

El matí començava amb la bona notícia que Alex de Angelis havia passat una bona nit en el Dokkyo Hospital de Mibu, però durant la tarda han arribat males notícies i s’ha confirmat que la seva salut ha empitjorat després que aparegués una hemorràgia intracranial, fruit del seu accident de dissabte amb la Ioda de MotoGP.

Ja es coneixia que a causa del fort accident havia sofert múltiples fractures; té trencades cinc vèrtebres, tres costelles, una clavícula, i ara es troba en coma induït. Les properes 24 o 48 hores seran decisives perquè els metges decideixin si Alex de Angelis requereix una intervenció en el crani que, a priori, es presenta complicada.

El doctor Michele Zasa, responsable de la Clinica Mobile, ha explicat la situació: “Es va sotmetre a l’Alex a un TAC en el cap el dissabte que va donar resultats negatius. No obstant això, posteriors comprovacions fetes avui amb una ressonància magnètica han demostrat que va sofrir una hemorràgia intracranial. És quelcom que pot passar quan un pilot es colpeja el cap i també que no aparegui en un primer moment, però sí a les dotze hores o una mica més tard. Ara necessitem veure la magnitud d’aquesta hemorràgia amb un especialista en neurocirurgia per veure si requereix o no d’intervenció”.

El seu estat és crític, però estable, i ha de ser supervisat molt contínuament. En aquests moments es troba en coma induït, no està intubat i les seves constants vitals són estables, però hem d’estar molt alerta amb l’hemorràgia per avaluar durant les properes 24 o 48 hores si és necessària o no una intervenció. La seva família està arribant al Japó i jo estaré amb l’Alex durant els propers dies. Necessitem esperar un, dos o tres dies per veure si cal intervenir. És una situació crítica, però hi ha diversos graus dins d’una situació així i està en bones mans. Fa falta tenir paciència”.

Durant els propers dies veurem com avança la salut del pilot italià de MotoGP.