Àlex Gorina: “La gent d’aquest país no és gaire conscient del valor del cinema català”

0

El periodista ha presentat, juntament amb el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, els premis VOC

Aquest dijous, 2 de juny, s’han presentat els VOC (Versió Original en Català) dels Premis de l’audiovisual de Catalunya.

Aquest esdeveniment és un nou projecte impulsat per Òmnium Cultural amb l’objectiu d’estimular la producció catalana de materials audiovisuals, contribuir el seu impuls fora de Catalunya i crear afiliació en un públic concret. “Amb el VOC volem estimular encara més la producció d’audiovisuals en català”, ha destacat Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural

El jurat serà format per cinc persones de reconegut prestigi en l’àmbit cinematogràfic i cultural i, encapçalats pel periodista Àlex Gorina, premiaran els millors curtmetratges, web sèries i micro metratges de l’any, realitzats originalment en català. “Estic convençut que la gent d’aquest país no és gaire conscient del valor del cinema català”, ha reivindicat Gorina, justificant, per aquest motiu, la necessitat de realitzar aquests guardons.

Premis i Mostra d'Audiovisual en Català | VOC.CAT
Premis i Mostra d’Audiovisual en Català| VOC.CAT

S’hi ha anunciat a la presentació del projecte que els premis inclouen diverses dotacions econòmiques d’entre 300 i 4.000 euros. La mostra de cinema i audiovisual de tots els guanyadors tindrà lloc en diverses poblacions catalanes i de forma simultània la tardor de 2016.

Els premis VOC se sumen a altres guardons que impulsa l’entitat Òmnium: ‘La Nit de Santa Llúcia’, on s’entreguen els premis més rellevants de les lletres catalanes com per exemple el premi Sant Jordi de novel·la a o el ‘Premi Carles Riba de poesia’ i el reconegut ‘Premi d’Honor de les Lletres Catalanes’.