El pilot barceloní s’alça amb el subcampionat i el millor rookie

La categoria intermèdia només tenia un al·licient, era la lluita entre dos catalans que al final s’ha decantat pel barceloní, Àlex Rins subcampió de Moto2 . La cursa començava amb un accident múltiple i obligava a direcció de cursa a treure bandera vermella, Syarin era causant i havia de ser evacuat a l’hospital.

Una nova cursa retallada a 18 voltes, Rabat sortia perfecte, Zarco li patinava la roda i perdia places ràpidament. Rins i Luthi amenaçaven a Rabat, per darrere Simón amb problemes físics anava perdent posicions i Lowes se les tenia amb Zarco.

Àlex Rins tenia ritme i superava a Luthi per anar a la caça de Rabat, el pilot suís no podia amb el ritme dels catalans i Baldasarri collava per darrere. Rabat ha aguantat el dolor i semblava que la lesió era cosa del passat, una lluita entre Rins i Rabat que es decantava per aquest últim amb una gran victòria i Rins s’empotava el subcampionat, tots dos contents i a pensar a la següent temporada.

Zarco s’ha quedat sense fer el record de victòries però aconseguia el record de punt amb 352, com a anècdota, el pilot francès sortia a la cursa amb el nou xassís 2016 de Kalex. Cal destacar la caiguda d’Edgar Pons i la dissetena posició de Xavier Vierge que dintre de poc es tornés a veure en aquest mateix escenari per saber qui serà el campió del FIM CEV Repsol.