Alexis Tsipras rebutja demanar a Iglesias que investeixi a Sánchez com a president

0
Alexis Tsipras Pedro Sánchez
Alexis Tsipras i Pedro Sánchez durant la trobada d'ahir. Foto: Europa Press.

Des del govern grec han assegurat que segueixen “amb interès” la situació però que la decisió depèn del PSOE

“Li demanaré que li digui al senyor Iglesias que la seva actitud de bloqueig el que està fent és perjudicar a milions d’espanyols que pateixen la desigualtat i que estan patint les retallades i l’austeritat de les polítiques conservadores”. Això és el que el Secretari General del PSOE, Pedro Sánchez, va dir-li ahir al primer ministre grec, Alexis Tsipras, tot just després de donar-li la benvinguda a “la família socialista i europea”.

Pedro Sánchez va coincidir amb Alexis Tsipras a la cimera Socialists & Democrats (S&D) que es va celebrar ahir a Brussel·les. Des del seu compte de Twitter, el Secretari General socialista va dir que demanaria a Tsipras que intercedeixi i que li digués al líder de Podemos, Pablo Iglesias, que “desbloquegi la situació”.

Tot i així, Pedro Sánchez no va aconseguir el seu objectiu i des del govern grec van anunciar que “no és la nostra feina ni competència convèncer a ningú per a què participi en un Govern o no”, segons recull Europa Press. Van afegir també que “Alexis Tsipras no trucarà a Pablo per demanar-li que faci coses que no vol fer”.

Tant Tsipras com les fonts del govern grec asseguren que des d’Atenes “se segueix amb interès la situació a Espanya, però depèn del PSOE la decisió” i que finalment Pedro Sánchez no va fer “cap proposició específica a Alexis Tsipras”.

Ara bé, segons publica eldiario.es hi va haver una part de la conversa no tant oficial i més informal entre Pedro Sánchez i Alexis Tsipras en què el grec li deia que “no tens res a fer amb Ciutadans. Quan el pròxim intent de formar govern amb ells falli, vés amb Podemos”.

El Secretari General del PSOE anava amb la idea de poder transmetre el discurs de bloqueig i alineació per part de Podemos amb Rajoy al primer ministre grec, però finalment l’estratègia no va funcionar.