De Alfonso i Fernández Díaz van investigar Vila d’Abadal

0
Vila d'Abadal
El president de l'Associació de Municipis per la Independència fins 2015, Josep Maria Vila d'Abadal | Foto: Europa Press

El director de l’OAC i el ministre en funcions van conjurar-se per filtrar despeses del president de l’AMI carregades a l’Ajuntament de Vic

“El tenim pillat, pillat, pillat!”, se sent dir a Daniel de Alfonso, director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) en un nou fragment de les seves converses amb el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, que des d’inicis de setmana publica en exclusiva el diari Público. De Alfonso s’està referint a Josep Maria Vila d’Abadal, alcalde de Vic i president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) fins a 2015, al qual semblen haver descobert unes despeses de dinars carregades a l’Ajuntament.

En aquesta nova gravació, De Alfonso ensenya al ministre els informes sobre les despeses de Vila d’Abadal indicant a Fernández Díaz que pot utilitzar-ho a la Fiscalia de l’Estat. “Això li farà mal!”, exclama el ministre, mentre De Alfonso lamenta que “no és tan gros com un conseller”. En la línia d’altres fragments d’aquestes converses mantingudes abans de la consulta del 9N, Jorge Fernández Díaz celebra un informe com el que De Alfonso li presenta, qualificant-lo com un atac a “la línia de flotació” de l’independentisme.

Daniel de Alfonso, que va defensar la seva independència aquest dijous a la comissió d’afers institucionals del Parlament, reitera “jo estic a les seves ordres, ministre”, en diverses ocasions. En un moment concret de la conversa, De Alfonso aconsella al ministre en funcions passar aquesta informació als periodistes d’El Mundo.

Aquest nou fragment publicat detalla encara més el pla que Fernández Díaz i De Alfonso dissenyaven per acabar amb l’independentisme català. Aquest dijous es va fer públic l’estratègia de De Alfonso per acabar amb Artur Mas com a líder de CDC i la seva intenció de “col·locar” a Germà Gordó com a nou cap del partit. També aquest dijous la Cadena SER va desvelar informes encarregats als serveis de seguretat de l’Estat sobre Carme Forcadell -quan era la presidenta de l’ANC- i la seva família.