De Alfonso va proposar a Fernández Díaz un pla per fer fora Mas de CDC

0
Daniel de Alfonso
Daniel de Alfonso, a la oficina antifrau | Foto: Europa Press

Segons un nou fragment de conversa publicat per Público, el director de l’OAC va dissenyar un pla per fer fora Mas i posar a Germà Gordó com líder de Convergència

El director de l’Oficina Antifrau de Cataluna (OAC), Daniel de Alfonso, va proposar poc abans de la consulta del 9N al ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, fer fora l’expresident Mas de la cúpula de Convergència Democràtica (CDC). En un nou fragment de les converses entre ambdues publicades pel diari digital Público, es pot sentir a De Alfonso proposar al ministre un pla pel qual Artur Mas deixaria de liderar CDC i es posaria, en el seu lloc, un nom de confiança, que seria l’exconseller de Justicia, Germà Gordó.

De Alfonso comenta al ministre que Gordó és “al mateix bàndol” ja que pot haver-hi més confiança. Recorda a Fernández Díaz que la dona de l’exconseller estava al Consell General del Poder Judicial. Segons De Alfonso en aquesta conversa, Gordó li havia reconegut que CDC era un guirigall i que Unió ja es plantejava abandonar la coalició (CiU). També presumeix davant el ministre d’haver “mogut fils” entre empresaris com Isidre Fainé -president de La Caixa- o José Manuel Lara -de Planeta, ja mort-, entre d’altres.

 

“Si proclamen la independència unilateral, acabem a llets”

De Alfonso continua la conversa explicant a Jorge Fernández Díaz més interioritats que Germà Gordó li ha confessat a De Alfonso. Es parla de la idea que ja Artur Mas tenia al cap abans de la consulta del 9N de fer una llista unitària per la independència, on estaria ERC però no la CUP. En aquest sentit, el director de la OAC adverteix al ministre de les intencions de convocar unes eleccions plebiscitàries. “Estic absolutament convençut que si això es guanya, aquests proclamen la independència unilateral i aleshores ja sí que acabem… acabem a llets”, es pot sentir dir a Daniel de Alfonso.

El pla de De Alfonso passa pel supòsit que una separació entre Convergència i Unió afectaria greument CDC a les eleccions que, en principi, s’havien de convocar per dintre d’un any i mig. De Alfonso proposa al ministre moure fils a l’ombra en aquest temps per aconseguir la dimissió de Mas de cara a les següents eleccions i que Germà Gordó “agafi les regnes” del partit.

A la conversa es pot sentir a un Jorge Fernández Díaz incòmode amb la idea de que Mas continuï un any i mig com a president. És aquí on De Alfonso intenta convèncer al ministre dient que seguint aquest pla ell podria “passar a la Història”.

Aquesta part de la conversa publicada avui al diari és la prèvia al fragment que va iniciar aquest escàndol que envolta al ministre i que ha acabat amb la destitució de Daniel de Alfonso com a cap de l’OAC.