Les noves propostes tecnològiques de Seat han estat presentades al MWC

SEAT, Samsung i SAP SE han creat una aliança tecnològica per desenvolupar projectes de futur per al cotxe connectat. En la 11ª edició del Mobile World Congress (MWC), que ha començat avui a Barcelona, les tres companyies presenten conceptes avançats que han desenvolupat conjuntament. L’objectiu d’aquesta aliança és garantir que els usuaris estiguin sempre connectats de forma segura quan estan al volant.

Seat, Samsung i SAP han desenvolupat un concepte de futur al que s’accedeix a través de la Seat ConnectApp. La idea és que aquesta aplicació permeti reservar una plaça d’aparcament des de qualsevol ubicació mitjançant el reconeixement de l’empremta dactilar, guiï al conductor fins al pàrquing reservat i obri la barrera de seguretat de manera automàtica en reconèixer el cotxe. En finalitzar l’estada, el conductor podria pagar directament des de l’aplicació i sense sortir del cotxe. Aquest concepte futurista és també el resultat de la col·laboració amb l’operador d’aparcaments Saba.

Per a aquesta edició del MWC, Seat i Samsung també presenten un concepte evolucionat de la proposta de Digital Key de l’any passat, una solució per obrir i tancar les portes, engegar la climatització i baixar i pujar les finestres des de fora del cotxe, des d’un smartphone o un wearable.

La novetat d’aquest any és una funció a la qual es podrà accedir en un futur en un cotxe Seat. Consisteix a autoritzar a una altra persona l’ús del cotxe sense haver d’estar en possessió de la clau, fins i tot si les persones es troben en localitats diferents. S’expedeix una autorització segura transferint una còpia virtual de la clau digital del cotxe al smartphone o dispositiu mòbil de l’altra persona: un duplicat de la clau amb un simple gest.

El duplicat de la clau digital es pot configurar amb un temps màxim i l’autorització queda revocada quan arriba l’hora programada. Aquest projecte també contempla la gestió de les claus virtuals. En un estadi més avançat fins i tot es podria configurar i restringir una sèrie de funcions o prestacions del cotxe com limitar la velocitat màxima o especificar la manera de conducció per incrementar l’eficiència del cotxe, entre altres possibilitats.