L’estrella dels Lakers jugarà aquest cap de setmana l’últim partit de les estrelles i podria acomiadar-se com a màxim anotador 

Kobe Bryant torna per divuitena vegada a l’All-Star (catorzena consecutiva). Potser no per mèrits esportius, però era impossible imaginar aquesta cita sense l’estrella dels Lakers. En primer lloc perquè es tracta d’un jugador únic i especial; en segon lloc perquè tothom l’admira… i finalment perquè serà l’última vegada que tinguem l’oportunitat de veure’l en aquest event.

Escollit novament com a titular (sent el més votat pels aficionats a les xarxes socials), Bryant s’acomiadarà de l’All-Star com a màxim anotador del matx de les estrelles, tot i que Lebron James tindrà uns quants anys més per superar-lo. Actualment, Kobe suma 280 punts pels 278 de James.

Kobe ha sigut escollit MVP (jugador més valuós) del partit fins a quatre vegades (2002, 2007, 2009 compartit amb O’Neal i 2011). En cas d’aconseguir un altre aquest diumenge, Bryant arribaria als 5 MVP, una xifra a la que mai hi ha arribat ningú (Bob Pettit en té també quatre). 

Amb estrelles com Stephen Curry, la sensació del 2015 i d’aquest 2016; Lebron James, una bèstia competitiva; Kevin Durant i Russell Westbrook, la millor parella de l’NBA; amb Paul George, un exemple de superació i amb tot el reguitzell d’estrelles que estaran a la pista de Toronto, Kobe serà qui s’emporti les ovacions més eixordadores, qui acapararà els focos de les càmeres i els objectius de les televisions. Serà el seu dia.

Mateix missatge que Michael Jordan

Quan el millor jugador de tots els temps va disputar el seu últim partit de les estrelles, va deixar clar en les hores prèvies que no volia cap permissivitat en mode homenatge. Kobe, amb el mateix esperit competitiu que Jordan, ha volgut repetir les seves paraules: “No vull que em deixin anotar per ser l’últim All-Star, vull competició pura i dura”. 

En tot cas, s’acaba una època. S’apaga l’estrella que durant anys ha enlluernat l’univers. Per això caldrà gaudir del seu últim partit al cap de setmana de les estrelles. On ell se sent com a casa.

Un recull de les millors jugades de Kobe Bryant a l’All-Star: