Agents de la Policia Nacional i de la Policia de Romania han fet una operació conjunta que ha culminat amb la desarticulació d’una organització dedicada a la captació de dones a Romania per al seu trasllat i explotació sexual en carrers i clubs d’Eivissa.

En l’operació, els agents van alliberar deu víctimes, una de les quals estava obligada a exercir la prostitució tot i estar embarassada de sis mesos.

Les víctimes eren captades quan encara eren menors d’edat o amb els 18 anys recent complerts i eren sotmeses a tota mena d’agressions, humiliacions i càstigs, que eren vistos pels membres de l’organització en directe a través de diverses plataformes mòbils.

En concret, la jove embarassada era obligada a estar durant sis hores de genolls sense poder dormir mentre un dels membres parlava amb el capitost de l’organització i li mostrava com l’estaven agredint.

Intents de suicidi

Segons han explicat en un comunicat, diverses víctimes van relatar a la Policia que la situació a la qual eren sotmeses era tal que hi havia hagut diversos intents de suïcidi.

L’operació s’ha saldat amb la desarticulació de l’organització i amb la detenció i ingrés a la presó de set persones a Espanya (sis a Eivissa i un a Tarragona) i dos a Calasari (Romania).

En el transcurs de l’operatiu, a més, els agents han constatat l’enviament a Romania d’aproximadament 700.000 euros provinents de l’explotació sexual de les víctimes.