Alliberat un cooperant alemany

0
cooperant alemany
@Hispantv
cooperant alemany
@Hispantv

Segrestat a l’agost a l’Afganistan

Un cooperant alemany que va ser segrestat a l’Afganistan l’agost passat ha estat alliberat sa i estalvi, segons ha informat l’agència alemanya de desenvolupament GIZ en un comunicat.

“Estem tranquils i feliços que el nostre cooperant torni a estar lliure”, han assegurat des de l’organització, sense donar més detalls del segrest, que es va produir el passat 17 d’agost a Kabul.

Aquest va ser un d’una sèrie d’atacs contra objectius estrangers a la capital afganesa que s’han produït des de la retirada el 2014 de les tropes internacionals de moltes operacions de combat.

El ministre alemany d’Afers exteriors, Frank Walter-Steinmeier, ha assegurat sentir-se tranquil·litzat amb la notícia i ha agraït al Govern afganès i a les forces de seguretat el seu paper, encara es desconeixen els detalls de l’alliberament, segons ha indicat la BBC.

L’alemany va ser víctima d’una sèrie d’atacs contra objectius estrangers a la capital afganesa, que han tingut lloc des de la retirada en 2014 de les tropes internacionals. El passat mes de maig, un altre treballador de GIZ, segrestat pels talibans va quedar lliure després de 40 dies en captivitat després de fugir dels seus captors.

A l’abril, els cossos de cinc afganesos que treballaven en l’agència Save the Children van ser trobats després d’haver estat segrestats per homes armats a la província de Uruzgan.

Foto HispanTV