Alliberen una dona venuda per 8.000 euros a una proxeneta

0

La Policia Nacional ha alliberat a Lleida una dona que anava a ser venuda per 8.000 euros a una altra proxeneta després de negar-se a exercir la prostitució

La Policia Nacional ha alliberat a Lleida una dona que anava a ser venuda per 8.000 euros a una altra proxeneta després de negar-se a exercir la prostitució, i ha desmantellat l’organització responsable, d’origen nigerià, amb la detenció de set integrants.

La víctima havia estat traslladada des d’Itàlia a França i després a Espanya, on la seva explotadora pretenia doblegar la seva voluntat, ha informat aquest dilluns la Policia en un comunicat. La xarxa captava dones a Nigèria amb falses ofertes de feina per portar-les a Europa, on les explotaven sexualment.

La investigació va començar quan una dona nigeriana va denunciar que estava sent explotada sexualment per compatriotes seus, membres d’una organització assentada a Lleida i dedicada a la tracta d’éssers humans al nostre país.

Les investigacions van portar els agents a descobrir que, abans d’haver-se produït el seu trasllat a Espanya, el responsable de l’organització estava negociant la venda de la víctima a una altra proxeneta, a la qual sol·licitava 8.000 euros per ella. La Policia va poder localitzar la jove a l’estació de ferrocarril de Lleida en arribar al país, abans de caure en mans dels seus compradors.

De manera paral·lela, es va localitzar a la província i es va arrestar els màxims responsables del grup, set persones d’origen nigerià a les quals s’imputen els delictes de tracta d’éssers humans amb fins d’explotació sexual, pertinença a organització criminal, agressió sexual, contra els drets dels ciutadans estrangers i relatius a la prostitució.

En l’escorcoll en un immoble ubicat a la província de Lleida van ser intervinguts suports informàtics, telèfons mòbils i diversa documentació bancària que està sent analitzada per experts policials.