Alliberen la periodista d’El Mundo segrestada a Colòmbia

0
Salud Hernández-Mora Colòmbia

Salud Hernández-Mora havia estat segrestada dissabte passat al nord del país per l’Exèrcit d’Alliberament Nacional

La periodista del diari El Mundo, Salud Hernández-Mora ha estat alliberada aquest divendres per l’Exèrcit d’Alliberament Nacional (ELN en les sigles en castellà). Va ser segrestada dissabte passat al nord del país quan estava preparant un reportatge sobre el segrest de menors a la regió.

Juntament amb ella han estat alliberats dos periodistes colombians de la cadena RCN Televisión, Diego D’Pablos i Carlos Melo, que van ser segrestats unes hores després quan cobrien la desaparició d’Hernández-Mora.

La corresponsal ha declarat a el diari El Mundo que el seu segrest va ser un error. “Porto disset anys treballant i viatjant per aquesta zona i mai he tingut cap problema. El meu segrest ha estat un error gravíssim per part de l’ELN. No ha tingut sentit. Si m’haguessin convidat, hi hagués anat“.

Quan van alliberar a Salud Hernández-Mora, l‘Exèrcit d’Alliberament Nacional va enviar un comunicat de premsa amb ella en el qual deien que “aclarim que la retenció de la periodista només obeeix a accions rutinàries per neutralitzar la infiltració enemiga a la zona” i que ha estat publicat pel diari El Tiempo, en el qual ella hi col·labora.

La periodista ha agraït el paper de l’Església Catòlica, que va realitzar les gestions per al seu alliberament juntament amb la Defensoria del Poble i tal i com havien exigit des d’ELN. El Govern havia ordenat una recerca conjunta a la Policia i a l’Exèrcit i va demanar ajuda en un principi al Comitè Internacional de la Creu Roja per alliberar els tres periodistes.

El president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, ha mostrat la seva alegria per l’alliberament de Salud Hernández-Mora i ha reiterat que “com ja vaig dir quan vaig fer pública l’agenda de negociacions amb l’ELN, no activarem cap taula de engociacions mentre l’ELN no alliberi a tots els segrestats i renunciïn definitivament a aquest crim contra la humanitat”.