Una explosió prop de Santa Sofía, centre turístic de la capital turca, causa un mínim de 10 víctimes mortals i 15 ferits

Turquia torna a sacsejar-se pel terrorisme. El matí d’aquest dimarts la capital del país, Istanbul, s’ha llevat amb la explosió d’un artefacte a la plaça de Sultanahment, prop de Santa Sofía, un dels centres més turístics de la ciutat. Segons informen diverses fonts, el recompte és d’un mínim de deu morts i 15 ferits. Les forces de seguretat turques creuen que es podria tractar d’un atemptat suïcida, tot i que encara s’està investigant quin tipus d’explosiu s’ha emprat per poder determinar les causes de l’atemptat.

El primer ministre del país, Ahmet Davutoglu, s’ha reunit d’urgència amb alguns dels seus ministres i entre les primeres mesures preses està la de prohibir l’emissió d’imatges del lloc de l’atemptat. Malgrat encara no es pot parlar oficialment de la nacionalitat de les víctimes, algunes fonts apunten a que la majoria podrien ser alemanys.

No és el primer atemptat a Turquia en els darrers mesos. Recorda el diari El País van cometre l’any passat diversos atemptats, atribuïts sense confirmació oficial a una cèl·lula d’ISIS (Estat Islàmic) d’origen turc. Un dels atemptats recents més importants va ocórrer el 10 d’octubre, quan dos persones es van immolar durant una marxa per la pau, deixant un centenar de víctimes mortals.

Compartir
Article anteriorBaquèira Beret rep 160.000 esquiadors aquest Nadal
Article següentVIDEO: La captura del ‘Chapo’ Guzmán
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]