Almenys 21 persones moren ofegades al Mar Egeu

0
Una embarcació arriba a les costes gregues. Foto: Yannis Behrakis/Reuters.
Una embarcació arriba a les costes gregues. Foto: Yannis Behrakis/Reuters.

Dues embarcacions han naufragat aquesta nit a les costes gregues, on han mort almenys 21 refugiats i “desenes” segueixen desapareguts

Almenys 21 persones han mort ofegades després que dues embarcacions naufraguessin prop de les costes gregues. Segons ha informat la guàrdia costera helena, la primera embarcació s’ha enfonsat a l’illa de Farmakonisi i en ella hi viatjaven 48 persones que venien a buscar asil polític al continent europeu.

D’aquestes persones refugiades, 40 han arribat a terra, mentre que 7 han estat trobades sense vida per una embarcació de Frontex. Poc després, una altra embarcació s’ha enfonsat també al sud de l’illa Kalolimnos. En aquesta hi viatjaven entre 70 i 100 persones, tot i que les xifres encara no s’han pogut determinar en exactitud.

D’aquesta embarcació, s’han pogut rescatar 26 persones vives i unes altres 14 mortes, tot i que les que han pogut arribar a costa han assegurat que hi viatjaven moltes més persones que encara no s’han trobat. Vaixells i helicòpters estan rastrejant les zones per intentar trobar la resta de desapareguts.

La informació sobre l’enfonsament d’aquestes dues embarcacions va trascendint molt lentament, ja que els dispositius encara estan realitzant cerques i les condicions meteorològiques ho fan més complicat.

Aquest dijous, almenys 12 persones refugiades més van morir al mar Egeu en les mateixes condicions que les víctimes d’avui. Tot i les condicions adverses per navegar, més de 33.000 persones han arribat a través del mar a les Illes Gregues durant el mes de gener, segons informa l’Organització Internacional de la Migració.

En poc més de tres setmanes de 2016, almenys 98 persones demandants d’asil haurien mort intentant arribar a les costes gregues i turques per després dirigir-se a la resta de països europeus. Concretament, de l’1 al 17 de gener en van morir 77. La Unió Europea no ha fet cap declaració davant el seguit de morts que està havent-hi.