Almenys 40 morts en un bombardeig sobre Raqqa

0
'aviació russa
EP: MINISTERIO DE DEFENSA DE RUSIA

Un bombardeig a la ‘capital’ de l’Estat Islàmic, segons l’ODH

Un mínim de 40 persones han mort en una sèrie de bombardejos aeris sobre la ciutat de Raqqa, la capital ‘de facto’ de l’Estat Islàmic a Síria, segons ha informat l’Observatori Sirià per als drets humans.

Entre els morts hi ha dones i nens i n’hi ha més de ferits, ha explicat l’Observatori, una organització amb seu a Londres però amb una àmplia xarxa d’informants dins del territori sirià. El mateix Observatori va informar divendres de la mort de 16 persones més en bombardejos sobre Raqqa.

Aquest dissabte s’haurien produït a més un mínim de 70 atacs sobre la ciutat històrica de Palmira i els seus voltants, segons aquesta organització. Les forces governamentals han llançat una ofensiva per recuperar aquesta població, situada a uns 200 quilòmetres al sud-oest de Raqqa i també sota control de l’Estat Islàmic des del mes de maig passat.

El Govern sirià i els rebels s’han adherit a un alto el foc que va entrar en vigor ara fa tres setmanes, però l’armistici no inclou els grups jihadistas com el Front Al Nusra o l’Estat Islàmic.