Canada_escuela tiroteig morts
Foto: Europa Press

Un tiroteig a la província de Saskatchewan provoca també desenes de ferits i es converteix en el més mortífer del Canadà des del 1989

 

Un adolescent armat ha matat a trets a quatre persones a la localitat de La Loche, al nord de Canadà. L’atacant va disparar primer als seus dos germans petits a casa i, posteriorment, va dirigir-se a una escola de secundària on va matar dues persones més. L’atacant va ser detingut per la policia i es troba sota custòdia. Encara no s’ha informat sobre la seva identitat ni les causes del succés.

El primer ministre Trudeau ha afegit que dues persones més estan hospitalitzades “en situació crítica”, segons informa la cadena de televisió canadenca CTV. Tot i això, el portaveu de la policia de Saskatchewan, Maureen Levy, parla d’un número “encara no determinat” de ferits.

“Un tiroteig com aquest és el pitjor malson per a qualsevol pare”, ha afegit el primer ministre canadenc, que ha assegurat que la situació està “sota control”, cosa que també ha corroborat l’agent. L’atacant ha estat detingut i està sota custòdia policial.

L’incident ha tingut lloc en una escola de la població de La Loche i ha obligat a tancar totes les instal·lacions. “Hi ha hagut molts crits i entre sis o set trets abans que sortís”, explicava poc abans un testimoni a la cadena CBC.

Des de la ciutat suïssa de Davos, on participa en el fòrum econòmic, Trudeau ha enviat un “sincer condol” a les famílies i amics de les víctimes. Així mateix, ha dit que els seus cors i oracions estan també amb els ferits de l’atac, a qui desitja una recuperació “ràpida i completa”.

Finalment, a través d’un comunicat, ha agraït la resposta de les forces de l’ordre i del personal mèdic, i n’ha destacat la “valentia” i “professionalitat” davant d’una situació tan difícil.