Almodovar de ‘Silencio’ a ‘Julieta’ per Scorsese

0
'Silencio' Almodovar | Diari Català
Foto: El Deseo

Almodóvar canvia el títol ‘Silencio’ de la seva última pel·lícula per no coincidir amb el film de Scorsese

Pedro Almodóvar ha canviat el títol de la seva pròxima pel·lícula. La cinta protagonitzada per Adriana Ugarte i Emma Suárez, que portava per títol ‘Silencio’, es dirà finalment ‘Julieta’. La decisió es deu al fet que Martin Scorsese estrenarà en les mateixes dates la seva última pel·lícula, ‘Silence’.

“Hem decidit canviar el títol de la pel·lícula que ara mateix es troba en postproducció i de la qual Alberto Iglesias està acabant de compondre la banda sonora. En comptes de ‘Silencio’ es dirà ‘Julieta'”, ha explicat el cineasta a través d’un comunicat.

Intenta evitar així possibles equívocs, ja que coincidirà en les sales amb la pròxima cinta de Scorsese, ‘Silence’, que està protagonitzada per Liam Neeson. El director espanyol ja sabia el títol de la pel·lícula de Scorsese però no li va donar importància “perquè pensava imposar en tots els mercats el títol en espanyol que sona bastant diferent de ‘Silence'”.

 Almodóvar ha afirmat que quan finalitzin els dos rodatges ja sap que coincidirà “en les pantalles del món el pròxim any, per la mateixa època”. “A més es publicarà un altre cop la novel·la en la qual la pel·lícula de Scorsese està basada, ‘Silencio’ de Shûsaku Endô. La novel·la narra les peripècies d’uns missioners jesuïtes al Japó feudal del segle XVII”.

Per aquest motiu, creu que és millor canviar el nom del seu nou treball: “Considero massa silencis en la mateixa època i prefereixo evitar equívocs futurs”.

RECORDA LES VÍCTIMES DELS ATEMPTATS DE PARÍS

Almodóvar ha aprofitat el comunicat per solidaritzar-se amb les víctimes dels atemptats de París de divendres passat. El cineasta ha confessat que aquestes qüestions de canviar el títol de la seva última pel·lícula són nimietats comparades amb la situació que està vivint París.

Comprenc que aquesta notícia manca totalment d’importància en dies tan negres com els que vivim. El terrorisme més brutal ha explotat en ple cor de París. París som tots, el seu cor i les seves llàgrimes són els nostres. Els treballadors d”El Deseo’ estem de dol des del passat divendres 13, ens solidaritzem amb les famílies de les víctimes i amb els milions de persones que estimen París. Hi ha poques paraules que realment signifiquin alguna cosa enfront de tant de dolor, com a mínim a mi no se m’ocorren”, ha finalitzat el cineasta.