L’equip asturià guanyava el 64 Rally Costa Brava amb un Ford Sierra Cosworth 4×4

L’equip asturià, actual Campió d’Espanya, format per Daniel Alonso i Salvador Belzunces (Ford Sierra Cosworth 4×4), ha aconseguit la victòria absoluta en el 64 Rally Costa Brava, prova inaugural del Campionat d’Europa FIA de Rallyes Històrics, a més de ser-ho també dels Campionats d’Espanya i de Catalunya de l’especialitat de velocitat amb vehicles històrics. Han completat el podi els noruecs Valter Ch. Jensen-Erik Pedersen (Porsche Carrera RS 3.0) i els francesos Serge Cazaux-Vincent Clavier (Lancia Rally 037).

La primera etapa, nocturna en gairebé la seva totalitat, es componia de dues passades a ‘Els Àngels’ (15,16 km) i ‘Les Serres’ (8,09 km). El domini de l’equip actual Campió d’Espanya va ser total en guanyar en tres dels quatre trams i finalitzar aquest primer dia amb 40” de renda davant dels noruecs Jensen-Pedersen (Porsche Carrera RS).

De totes maneres, una penalització de 1’ amb l’etapa ja finalitzada el van relegar l’endemà a sortir des de la segona posició, 20” per darrere dels noruecs. Les belles màquines italianes presents tenien una primera nit moguda, encara que els Lancia 037 de Cazaux-Clavier (autors d’un scratch) i Covini-Brega eren 4r i 5é respectivament.

Alonso i Balzunces guanyen el 64 Rally Costa Brava | Diari Català
Lancia 037

L’etapa del dissabte comptava amb dos trams als quals s’havien de donar tres passades: ‘Osor’ (12,21 km) i ‘Cladells’ (14,16 km) i un tercer que es recorria dues vegades, ‘Sant Hilari-Espinelves’ (24,85 km). Mats Myrsell (Porsche) i Daniel Alonso aconseguien, respectivament, els millors temps en els dos primers trams, però el tercer, ‘Cladells’, havia d’anul·lar-se. Així doncs, la primera volta acabava amb Jensen en primera posició, Alonso a 10” i Myrsell a 38,7”.

En l’última passada per ‘St Hilari-Espinelves’, Alonso treia més de 26” al seu rival i es col·locava líder, posició que mantindria fins a la meta. Cazaux i el seu 037 guanyaven a Cladells i els dos últims trams també eren per al francès, amb un Alonso conservador.