Alpina B5 Biturbo amb 600 CV de potència i 800 Nm de parell màxim 

Si teniu pensat comprar un BMW M5 per la seva potència, sapigueu que hi ha una cosa millor, bastant millor, i es diu Alpina B5 Biturbo. I perquè és millor? Principalment per la seva potència, passant dels 560 CV i 700 Nm del M5 als 600 CV i 800 Nm de parell màxim que dóna aquest B5 Biturbo.

Per posar-vos en context, Alpina és el preparador especialitzat en BMW (Com Brabus amb Mercedes-Benz) que sempre té la bona mania de potenciar diferents models de la marca alemanya. En aquest cas, Alpina B5 Biturbo munta un motor V8 Biturbo de 4.4 litres d’origen BMW modificat a la seva màxima expressió que combina amb una caixa de canvis automàtica de vuit marxes. Aquesta mecànica assegura una acceleració de 0 a 100 km/h en 4,2 segons i una velocitat punta que s’estira fins els 328 km/h, perfecte per les Autobahn d’Alemanya.

Alpina B5 Biturbo | Diari Català
Alpina B5 Biturbo Touring

Per aconseguir aquesta potència infernal calen diversos retocs que no només afecten a l’ECU, sinó que també s’equipa amb nous pistons d’alt rendiment, col·lectors d’admissió més curts i intercoolers de major capacitat. A més a més, també munta un diferencial autoblocatge mecànic Drexler. Sens dubte aquest Alpina B5 Biturbo va bastant carregat de llaminadures interessants.

Cal recordar que la base d’Alpina mai són els BMW M, sinó que són creacions pròpies a partir del model estàndard de la marca alemanya. Aquest és un compromís que té el preparador amb el fabricant per tal de no treure protagonisme a la divisió esportiva de BMW però, com en aquest cas amb el Alpina B5 Biturbo, sovint el preparador aconsegueix unes preparacions que poden ser més radicals que els M.

A on es nota que no estem davant d’un BMW M és en la seva estètica ja que Alpina aposta per uns dissenys més aviat discrets, deixant el protagonisme a allò que amaga sota el capó. Alpina B5 Biturbo segueix apostant per les llandes característiques del preparador i un color blau que li dóna un toc elegant. Així mateix, també es poden col·locar uns vinils que són opcionals però amb força popularitat entre els clients del preparador alemany.