600 CV animen a aquest Alpina B7 xDrive

BMW mai s’ha atrevit a treure un M7 i, excepte sorpresa, no creiem que n’hi hagi mai cap ja que, pensant fredament, seria un model sense sentit. El BMW Serie 7 està pensat pel confort i pel luxe, i un nivell radicalment esportiu trencaria la seva idea. Però, com BMW no té pensat treure aquest suposat M7, Alpina, preparador especialitzat en BMW, sí que ho fa. Aquesta bestialitat de cotxe es diu Alpina B7 xDrive i suma un total de 600 CV de potència, una xifra fora del normal.

La base del Alpina B7 xDrive no és una altra que el BMW Serie 7 més potent, el 750i xDrive, el qual de sèrie ofereix ja 449 CV gràcies al seu motor V8. Però el preparador alemany ha volgut anar més enllà i, a través del muntatge de diferents millores mecàniques com un sistema de turbo doble totalment nou, ha aconseguit pujar fins els 600 CV de potència i 670 Nm de parell màxim des de les 2.000 rpm. Amb això, signa un 0 a 100 km/h en 4 segons i una velocitat punta de 311 km/h.

Per aconseguir això no només ha fet falta un nou turbo doble, sinó també millores als pistons, al sistema de refrigeració del motor i al sistema d’escapament que varia el so segons el mode de conducció que portem activat, és a dir, a més esportivitat, major serà el so del V8.

Alpina B7 xDrive, el M7 que no treu BMW | Diari Català
Vista posterior

Per una altra banda, el preparador també ha muntat en el Alpina B7 xDrive unes noves suspensions amb l’eix posterior direccional. Aquestes, regulen la duresa segons les condicions de la carretera i també ofereix un sistema pneumàtic que permet pujar o baixar la carrosseria amb un interval de quatre centímetres, per tant, amb conducció esportiva optaríem per una suspensió més rebaixada que millorés el coeficient aerodinàmic.

Estèticament també aporta nous detalls com faldons laterals, splitter frontal, quatre sortides d’escapament, un petit aleró i les ja clàssiques llandes multiradi que equipen tots els models Alpina.