Álvaro González és un dels homes importants del vestidor del RCD Espanyol. El defensa dóna la cara i atén ‘Diari Català’ en un dels moments més difícils de la temporada

Com està el vestuari després de la desfeta contra la Real Sociedad?

Hem passat dies difícils, dies complicats. Hem estat fotuts. No ho esperàvem, però no vam fer bé les coses. Hem reflexionat i hem pensat molt. Tenim plantilla per donar molt més, i parlant amb els companys hem dit que traurem la situació endavant. Cal que estem units i compromesos.

I Álvaro González?

Sóc jove, però m’han tocat viure situacions complicades en el món del futbol. La meva capacitat per transmetre als companys pot aportar. Encara queda molt, però hem de canviar el xip.

“Hem passat dies difícils, dies complicats. Tenim plantilla per donar molt més”

El vestuari sabia que es produiria una reunió entre Consell i capitans?

Van comunicar-nos que el Consell volia reunir-se amb el tècnic i els capitans. El missatge va ser que hem de ser més pràctics per capgirar la situació.

Que vol dir “ser més pràctics”?

No ens podem posar 0-2 als set minuts amb errors fàcilment corregibles. Cal que recuperem la confiança en nosaltres mateixos i fer les coses més fàcils per sortir endavant. No hem de portar les situacions al límit.

Si estiguéssim en una posició més còmoda tot sortiria més fàcil, però amb el nerviosisme que ens envolta necessitem un futbol que no ens castigui. Cal que assimilem en cada moment els conceptes dels quals ens hem d’aprofitar.

“Cal que recuperem la confiança en nosaltres mateixos i fer les coses més fàcils”

Després de dos mesos, quins canvis hi ha hagut amb l’arribada de Constantin Galca?

A nivell de vestuari, cap ni un. Som una plantilla molt unida, carregada de gent oberta que facilita l’arribada a la gent nova.

És veritat que us va sorprendre l’acomiadament de Sergio González, tal i com ell mateix ha dit?

Estàvem bé a la classificació, però al vestuari se’ns va transmetre que les sensacions de l’equip no eren bones. Amb Sergio a la banqueta no tinc cap queixa, ho estava jugant tot i comptava amb tota la seva confiança. En casos com el meu mai és agradable un canvi com aquest.

Però qui va prendre la decisió va ser la directiva. Nosaltres no vam tenir res a veure com s’ha especulat en més d’una ocasió. Sergio té tot el meu recolzament, va ser una peça important per a que jo arribés a l’Espanyol.

Álvaro González controla la pilota en un partit d'aquesta temporada | FOTO: rcdespanyol.com
Álvaro González controla la pilota en un partit d’aquesta temporada | FOTO: rcdespanyol.com

Ara bé, molesta que digui que aquesta temporada el vestidor no té grans líders?

A l’estiu van marxar homes com Kiko Casilla, Sergio García o Diego Colotto, persones molt importants al vestidor. A més, és normal que es digui tenint en compte que no encadenem una dinàmica guanyadora.

Si estiguéssim, per exemple, amb 45 punts a aquestes alçades de temporada, es diria que el vestidor compta amb certs líders; segur. Però la nostra situació no ajuda a que això passi.

“Amb Sergio a la banqueta no tinc cap queixa, ho estava jugant tot i comptava amb tota la seva confiança”

Amb 26 anys, pesa assumir la responsabilitat a la defensa de l’Espanyol?

No pesa, però la situació de l’equip i els resultats no acompanyen per a que les individualitats brillin. Gent que la temporada passada brillava a un nivell molt alt, futbolistes arribats com a promeses del futbol… ningú està al nivell que s’espera. Però no val ni ajupir el cap ni amagar-nos.

Trobes a faltar homes com Héctor Moreno o Diego Colotto?

Eren bons jugadors que van ensenyar-me molt, però al fins som els que som. Homes com Enzo Roco o Óscar Duarte han jugat Mundials i Copes Sud-americanes. Tenen molta experiència. El meu caràcter fa que assumeixi tirar del carro, i cadascú ha d’assumir el rol que té dins l’equip.

Roco és jove i amb un gran futur per endavant. Té qualitat i molta experiència per l’edat que té, i un futur esplèndid per endavant. Ciani pot contribuir amb la veterania que li han aportat la gran quantitat de partits que ha jugat. Al seu costat em sento còmode, són gent alta que va molt bé en les pilotes aèries.

“Es lògic que es reforci la plantilla en aquelles línies que ho estan passant pitjor. Es necessitava un canvi”

Què sents quan veus que l’equip reforça la línia defensiva en el mercat d’hivern?

No em molesta, són coses que han de passar quan encaixes gols i l’equip no està bé. Es lògic que es reforci la plantilla en aquelles línies que ho estan passant pitjor. Es necessitava un canvi, i el Club així ho va entendre. Ha de servir com a competència per a que l’equip millor.

Què li diries a l’afició?

Que estiguin convençuts i confiïn en nosaltres. Necessitem estar més units que mai. Cal ser positius i aixecar els braços. La unió farà la força per treure-ho endavant.

Álvaro González, en un entrenament del RCD Espanyol | FOTO: rcdespanyol.com
Álvaro González, en un entrenament del RCD Espanyol | FOTO: rcdespanyol.com