El president de Hotusa demana estabilitat política

0
Amancio López de Hotusa
EP: Amancio López
 Amancio López de Hotusa
EP: Amancio López

Amancio López diu que l’amenaça són els populismes

El president de Hotusa, Amancio López, ha assegurat aquest dimecres que el principal factor que necessiten les empreses és estabilitat política i seguretat jurídica, i ha alertat que la principal amenaça són els populismes.

“El que necessiten les empreses per sobre de tot és estabilitat política i seguretat jurídica, tenir la tranquil·litat que l’empresa és sagrada en una economia de mercat i en un Estat liberal”, ha manifestat López en un esmorzar amb empresaris organitzat per La Vanguardia i PWC.

[quote] “La major amenaça és la del populisme, la dels maniqueismes, i més quan vénen promoguts per persones que es consideren a si mateixos indignats i amb freqüència són uns privilegiats”, ha afegit l’empresari, que ha fet una defensa de l’economia capitalista, que ha assegurat que és l’únic model que pot garantir la creació de riquesa i l’Estat del Benestar.[/quote]

El model que defensen els populistes no ha portat l’Estat del Benestar, sinó més aviat del malestar”, ha sostingut López, que ha considerat que el model socialista no és una alternativa a l’actual model capitalista.

Ha alertat que la inestabilitat política i la inseguretat jurídica pot provocar la deslocalització d’empreses, que ha constatat que cada vegada és més senzill de fer a causa del component tecnològic de les noves empreses.

MORATÒRIA A BARCELONA

Entre els aspectes que generen inseguretat jurídica, ha fet referència a la moratòria de l’Ajuntament de Barcelona per a les llicències de nous hotels, ja que ha assegurat que paralitza projectes que ja estaven iniciats i que després d’anys havien aconseguit la llicència.

Ha afirmat que no li preocupa la moratòria en si, ja que ha considerat que de tant en tant és beneficiós parar i plantejar-se el model de ciutat, però ha considerat que no hauria d’afectar els projectes iniciats.

INCENTIUS PER INVERTIR

López ha identificat també com una amenaça en el sector turístic la maduresa de les destinacions de vacances, que no s’han renovat, i ha advocat pels incentius fiscals per promoure les inversions.

Alhora, ha carregat contra els impostos especials com la taxa turística del Govern: “Si una activitat la volem potenciar, no l’hem de penalitzar amb impostos especials”.

[quote] “Si acordem que sí que s’ha de penalitzar, per què als hotels regulats i per què no a les botigues, als taxistes o als restaurants?”, ha afegit, i ha afirmat que a Barcelona no s’ha notat l’efecte perquè la demanda ha estat tan gran que ho ha difuminat.[/quote]

APARTAMENTS

López també ha carregat contra els apartaments i habitatges d’ús turístic que, segons la seva opinió, “s’emmarquen en l’aparició d’una economia que alguns diuen de col·laboració de manera eufemística però que és submergida en gran part”, i ha assegurat que un model turístic d’hotels regulats i un altre d’habitatges d’ús turístic no són compatibles.

Ha posat com a exemple Torrevella (Alacant) on ha assenyalat que el model d’apartaments ha fet desaparèixer els hotels, i ha alertat que passarà el mateix en altres destinacions si no es posa fre a aquesta tendència.