Amazon Prime Air, el primer dron missatger

  0

  Amazon ha publicat un vídeo on es presenta l’últim vehicle aeri no tripulat (Amazon Prime Air), capaç de portar paquets directament fins a casa del client

  El projecte d’Amazon i els drons no s’havia materialitzat del tot, era més ciència-ficció que realitat. Però aquest vídeo resol tots els dubtes sobre aquesta iniciativa i aposta per un nou model de missatgeria, Amazon Prime Air.

  Jeremy Clarkson ens mostra com funciona el nou model de lliurament Amazon Prime Air.

  Les intencions d’Amazon de fer lliuraments de paquets per mitjà de drons, ara són més que això, ja que recentment van rellevar com funciona el mètode de lliurament Prime Air, com informen en Mashable.

  Amazon ha llançat un vídeo, on Jeremy Clarkson, famós per ser un dels presentadors de Top Gear a la BBC; revela el funcionament del model de servei Prime Air amb un dron que realitza tot vol (no simulat) i realitza un lliurament en menys de 30 minuts.

  Amazon Prime Air, el primer dron missatger | Diari CatalàMés que un dron, és un avió-helicòpter no tripulat.

  L’han batejat com Prime Air i Kristen Kish, portaveu d’Amazon, diu que pot volar llargues distàncies de manera eficient i anar cap amunt i cap avall de manera segura i àgil. Pesa menys de 25 quilos i s’eleva verticalment fins a una alçada de 120 metres. Després és capaç de volar horitzontalment fins a 25 quilòmetres en menys de mitja hora.

  Aquesta sofisticada màquina utilitza una sèrie de sensors per evitar els obstacles, tant a terra com a l’aire. A més, envia un missatge al telèfon mòbil del destinatari quan s’està acostant al domicili. No obstant això, Amazon està treballant en més d’una dotzena de prototips diferents que estan dissenyats per a diferents entorns.

  Aquest vídeo confirma que el gegant de les compres en línia està entestat a aconseguir un nou sistema de lliurament ràpid a través de vehicles autònoms. De moment, s’estan fent proves a Estats Units, Regne Unit i Israel, però el principal obstacle d’aquesta nova tecnologia són les lleis de cada país sobre l’espai aeri.

  Amazon no ha donat data d’inici d’aquest programa, però és possible que passi en els pròxims mesos si les lleis reguladores dels Estats Units s’ho permeten. És probable que aquests mesos es transformin en anys, però a escala tècnica queda clar que porten un gran avanç que promet un futur de lliuraments de tan sols unes hores, en lloc de dies.