L’immoble, ubicat al carrer Rosselló 87-89, és un exponent de l’arquitectura moderna de la ciutat dels anys 50

Amazon tindrà un espai físic a la ciutat de Barcelona, on està reformant un edifici de l’Eixample que anteriorment havia estat la seu de l’editorial Gustavo Gili, segons han informat a Europa Press fonts pròximes al projecte.

L’immoble, ubicat al carrer Rosselló 87-89, és un exponent de l’arquitectura moderna de la ciutat dels anys 50 i té espai per a magatzem i oficines, tot i que no se sap l’ús que hi donarà Amazon, ha avançat aquest dimecres TV3.

Fonts de la multinacional de comerç electrònic han evitat confirmar o desmentir aquesta operació, que se suma als seus plans d’obrir al Prat de Llobregat (Barcelona) un gran centre logístic per al sud d’Europa, fet que haurà de ratificar durant les pròximes setmanes –està en la fase final després d’adjudicar-se els terrenys, propietat de la Generalitat–.

L’edifici de Barcelona podria contenir oficines de l’empresa, que ja té altres centres corporatius a Europa repartits a ciutats com Madrid, Munic, Londres, París i Luxemburg, però hi ha més opcions.

La companyia també té repartits pel món centres d’atenció al client, centres d’innovació i centres logístics urbans, que en alguns casos serveixen tant per repartir comandes com perquè els compradors puguin recollir les seves adquisicions.

Aquest últim concepte de centre logístic urbà seria innovador a Espanya i Barcelona podria ser la ubicació elegida per posar-ho en marxa.