Segons una investigació de Cheetah Mobile Security Lab, almenys 17.233 tauletes infectades amb un troià venudes a través d’Amazon i altres minoristes estarien infectades pel troià Cloudsota

Amazon hauria venut més de 17.000 tauletes infectades amb un troià que permet prendre el control del dispositiu, Mèxic, EUA i Espanya són dels països més afectats.

Amazon ven tauletes infectades amb un troià | Diari CatalàPrimer van arribar les queixes dels compradors i ara una investigació ho confirma: Amazon ha estat venent durant mesos tauletes infectades amb un troià. Sorprenentment, avui dia segueix fent-ho, segons els experts de Cheetah Mobile Security Lab.

D’acord a les indagacions d’aquesta companyia, el malware anomenat Cloudsota hauria vingut preinstal·lat en tauletes Android de més d’una trentena de marques que, a més de vendre en els diferents portals d’Amazon, hauria arribat a altres botigues en línia de no poca reputació.

Cloudsota, un troià preinstal·lat bastant molest.

El seu nom és Cloudsota i permet prendre el control dels dispositius infectats. Amb aquest troià, els ciberdelinqüents podrien posar ‘adware‘ o ‘malware‘ la teva tauleta sense el teu consentiment, i fins i tot desinstal·lar l’antivirus sense fer soroll.

Amazon ven tauletes infectades amb un troià | Diari CatalàDe moment, haurien estat venudes més de 17.000 tauletes infectades en més de 150 països. Mèxic i Estats Units són els llocs en què més usuaris han comprat tauletes infectades, mentre que Espanya ocuparia el quart lloc després de Turquia a la classificació de mercats amb més consumidors afectats pel troià.

Cloudsota estaria present en les tablets venudes per Amazon de més de 30 marques, entre les quals es troben SofWinners, Advance, Rockchip, Joinet, SW, WonderMedia o aquelles pastilles sense marca equipades amb xips Allwinner.

Espanya seria el cinquè país més afectat pel troià preinstal·lat

Cloudsota també és capaç de canviar la pàgina principal dels navegadors del dispositiu, substituir fons de pantalles i animacions d’arrencada i apagat per anuncis i redirigir els enllaços de resultats de cerca. Els atacants estarien localitzats a la Xina, segons es desprèn del codi del malware, escrit majoritàriament en l’idioma d’aquest país, i perquè el servidor que llança els atacs està radicat a Shenzhen

Amazon ven tauletes infectades amb un troià | Diari CatalàEls països on més tauletes amb aquest problema s’han localitzat per part de Cheetah Mobile Security Lab són, per aquest ordre, Mèxic, Estats Units, Turquia, Espanya i Rússia. En Amazon.es, per exemple, s’hauria venut la tauleta infectada Tagital 10.1 que actualment ja no està disponible.

Com eliminar Cloudsota

Els investigadors, a més d’advertir a les marques de les tauletes ja Amazon del greu assumpte, han publicat un manual per eliminar el troià de forma efectiva. Tot i que no són necessaris grans coneixements, sí que seran apropiades unes nocions bàsiques per poder seguir amb efectivitat els passos que en el tutorial es desenvolupen.