Jordi Xumetra (Girona, 1985) juga actualment al UD Levante. Des de la temporada 2013-2014 defensa la samarreta dels ‘granota’, però aquest any va perdre la confiança de Lucas Alcaraz

 L’arribada de Rubi a la banqueta ha significat tornar a veure a Xumetra sobre la gespa d’un terreny de joc…

Sí, era una situació anormal. Al vestidor hi havia un grup de quatre o cinc futbolistes que féssim el que féssim sabíem que no comptaríem amb la confiança de Lucas Alcaraz. Per sort, Amb Rubi aquesta situació ha canviat. Cal passar pàgina i centrar-nos en aquest projecte que s’enceta per tractar de complir els objectius.

Què li recriminaries?

És una situació que no li desitjo a ningú. Et sents impotent. Encara que treballis bé durant la setmana, entrenis bé i facis bons partits, saps que l’entrenador no compta amb tu. Ho intentes portar de la millor manera possible, però és una situació realment dura.

“És una situació que no li desitjo a ningú. Et sents impotent. ho portes com pots, però És molt dur”

Quina era la relació d’Alcaraz amb el vestidor?

Comunicació gairebé no n’hi havia cap, però aquestes coses poden passar. De la mateixa manera que hi ha entrenadors que gestionen el vestidor d’una manera, n’hi ha que trien aquesta opció. És la seva forma de treballar. No la jutjo, però s’ha de reconèixer que és diferent.

 

Xumetra, en un entrenament del UD Levante | FOTO: levanteud.com
Xumetra, en un entrenament del UD Levante | FOTO: levanteud.com

Què va fallar amb Lucas Alcaraz a la banqueta?

Tampoc és que fallés res. L’any passat vam aconseguir l’objectiu de la permanència, però aquest any els resultats no han estat els esperats. Això és futbol a nivell professional; i, si els resultats no acompanyen, passa el que passa.

Parlem de Rubi. Què ha aportat des de la seva arribada?

És una persona molt propera. Ha aportat confiança i ha alliberat de pressió al vestuari. Abans estàvem tots molt pressionats. Amb ell ens hem deixat anar i hem deixat enrere les limitacions. Això és nota sobre la gespa.  

Amb la permanència com objectiu i últims a la taula… Com ha d’afrontar la Copa el Levante?

És una competició que ens permet desconnectar de la Lliga, sobretot de la pressió que tenim ara mateix per treure els partits endavant. Podem deixar a un costat aquestes coses. Hem de gaudir-la i, alhora, tots aquells futbolistes que no tenim minuts ens ho hem de prendre com una oportunitat per demostrar-li a l’entrenador que pot comptar amb nosaltres. Ni se’ns ha passat pel cap un sol moment llençar la Copa.

Què és el més perillós de l’eliminatòria contra l’Espanyol?

És una eliminatòria de 180 minuts. A casa cal marcar i deixar la porteria a zero, i tractarem d’arribar al partit de tornada amb l’avantatge més gran possible.

És especial per tu jugar contra els ‘pericos’?

És un club en el qual vaig estar en el seu dia. Jugar a Cornellà és preciós, i com a futbolista gaudeixes en un estadi com aquest estan sobre el terreny de joc.

T’agradaria jugar a l’Espanyol a Primera Divisió?

Sí, mentiria si no digués que sí. No va poder ser, però era un dels meus objectius com a futbolista. Però em dec al Levante, el meu club.

En algun moment Xumetra i Espanyol han creuat camins?

No. Sí és veritat que en més d’una ocasió han sortit rumors, però al final res. Rumors.