Amb motiu del ‘Dia de la Dona’, la Filmoteca projecta ‘Temps d’Ecoute’

0

La sessió s’oferirà al públic de manera gratuïta a la Sala Laya de la Filmoteca 

Filmoteca | Diari Catala
Foto: Filmoteca

Aquesta tarda amb motiu del dia internacional de la dona, 8 de març, la ‘Filmoteca de Catalunya‘ acollirà, amb la col·laboració de ‘Farmamundi, la projecció ‘Temps d’Ecoute’.

El documental explica l’experiència, durant més de 10 anys, de l’associació ‘Femmes Engagées pour la Promotion de la Santé Intégrale’ (FEPSI). L’entitat de dones del Congol dona suport psicològic, mèdic o jurídic a les víctimes de la violència sexual en risc d’exclusió per malalties o causes socials.

El film recull testimonis i punts de vista de diferents col·lectius, activistes, autoritats locals, acadèmics i el de cinc dones afectades per les violacions. Com aquest testimoni que cita la Filmoteca en un comunicat: “Vivia al poble de Muhangi. Anava al camp amb el meu marit quan van aparèixer els bandits. Van matar al meu marit. Eren molts, no aconsegueixo recordar quants. Després se’m van tirar a sobre i em van violar, tots, molts. Em vaig quedar inconscient. Els agressors em van passar malalties, moltes. Després de les violacions sóc seropositiva”.

La projecció comptarà amb la presència del director Pol Penas, la doctora en antropologia Serena Brigidi, Laia Pibernat (Farmamundi) i Octavi Martí, director adjunt de la Filmoteca.

Lloc: Sala Laya – Filmoteca Catalunya. A les 18.30 h. Gratuït.