L’AMB obre un expedient per investigar l’origen de la fuga d’aigua de Sarrià

0

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha informat que farà un seguiment de la resolució de l’incident i que l’avaria serà reparada durant el cap de setmana

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha obert un expedient informatiu per descobrir l’origen de la fuga d’aigua ocorreguda la matinada d’aquest divendres al carrer Ganduxer del districte barceloní de Sarrià-Sant Gervasi. Com a responsable i gestor del cicle integral de l’aigua de l’àrea metropolitana, ha assegurat que farà un seguiment de la resolució de l’incident, segons ha informat en un comunicat.

L’operador Aigües de Barcelona ha explicat que l’avaria s’ha produït de manera fortuïta, i ha dit que aquest tipus d’incidents es poden produir a l’estiu per la dilatació de les juntes de les canonades que provoquen les altes temperatures. El subministrament d’aigua no s’ha interromput, i els operaris d’Aigües de Barcelona treballaran durant tot el cap de setmana per reparar l’avaria i tornar el trànsit a la normalitat com més aviat millor.

La fuga, que ha tingut lloc a les 2.15 hores del divendres a l’altura del número 51 del carrer Ganduxer, ha causat un forat d’uns 40 metres quadrats i ha afectat diversos aparcaments privats i equipaments de la zona. Segons l’AMB, ha afectat un gimnàs Dir i el cinema Cinesa Diagonal, i els pèrits de les assegurances han estat avisats per atendre les reclamacions dels afectats.

Tot i que no ha deixat els abonats sense aigua, s’ha tallat preventivament el subministrament de gas durant la fase inicial seguint el protocol dels Bombers, i ha quedat puntualment afectada part de la instal·lació elèctrica, que s’ha mullat. La Guàrdia Urbana ha realitzat talls de trànsit i ha regulat la circulació entre els carrers Fleming i Lázaro Cardenas, Escoles Pies i Tres Torres, Santa Fe de Nou Mèxic i Doctor Fleming, i Ganduxer i plaça Gregori Traumaturg.