AMD Arctic Islands doblarà el rendiment per watt

  0
  AMD Arctic Islands doblarà el rendiment per watt

  AMD Arctic Islands doblarà el rendiment per watt

  Arctic Islands doblaran el rendiment per watt de l’actual generació de targetes

  En la recent conferència de beneficis que va celebrar AMD fa poc temps, la CEO Lisa Su va comentar que les noves targetes gràfiques anomenades Arctic Islands doblaran el rendiment per watt de l’actual generació de targetes, en alguna cosa que probablement està principalment atribuït al salt de la companyia al nou node de producció a 16 nm FinFet que, com ja vam comentar la setmana passada, sembla que TSMC ja té completament madur.

  Aquest anunci no pot venir en millor moment per AMD després del desastre que el desastre que va ser el resultat final de comptes on la companyia va perdre la gens menyspreable xifra de 197 milions de dòlars en pèrdues netes, tot i que aquesta xifra s’hauria de veure bastant alleujada amb la venda de la major part de les accions de gran part de les seves instal·lacions de producció a Àsia.

  Però tornant al tema que ens ocupa, en cas de confirmar-se amb fets les afirmacions de Lisa Su, ens podríem trobar amb un salt de rendiment tan gran que deixaria bastant enrere a l’actual generació de gràfiques en temes de consum, la qual cosa en el bàndol d’AMD que ha estat més que àmplia i justificadament criticada pel tremend consum que tenen tots els seus models per al rendiment real que ofereixen, seran excel·lents notícies. Crec que va ser en els temps de les antigues Radeon HD 7770 l’última vegada que vam poder veure una targeta gràfica d’AMD que rendia molt bé amb un consum d’allò més contingut, així que ha plogut bastant des d’aquells dies.

  Òbviament, no seria just atribuir tots els mals del consum només a AMD atès que, cal no oblidar, que aquestes gràfiques es van dissenyar pensant en nodes de fabricació bastant inferiors als que finalment van haver d’emprar i que probablement això va impedir en gran mesura que les pogués esprémer com devien.

  AMD Arctic Islands doblarà el rendiment per watt

  Lisa Su va comentar durant la conferència:

  [quote]Estem actualment completament centrats a presentar l’any vinent 2016 les noves targetes gràfiques en les quals va a millorar l’eficiència per watt doblant gràcies al canvi del node de fabricació a 16 nm FinFet i millores estructurals en el disseny[/quote]

  ¿I tot això que vol dir a efectes pràctics per a nosaltres? Dues coses:

  Dies més petites amb el consegüent abaratiment dels costos de fabricació i una sensible reducció en el consum en models que siguin refregits de generacions anteriors, amb un possible increment de les velocitats de rellotge.

  Dies de la mateixa mida a 550 mm2 però amb un major nombre de transistors en el seu interior però mantenint el consum total de les gràfiques al doble de rendiment general.

  Qualsevol dels dos escenaris suposa un winwin per als usuaris d’aquestes gràfiques tot i que fins que no tinguem a les nostres mans una GPU Greenland no podrem precisar bastant més el que comentem.