AMD podria dissenyar un nou SoC a mida per Apple

  0
  AMD podria dissenyar un nou SoC a mida per Apple

  AMD podria dissenyar un nou SoC a mida per Apple

  Apple podria contractar a AMD per dissenyar els seus nous SoC X86 per als iMac

  És molt possible que Apple hagi contractat a AMD perquè els dissenyi el seu següent semi custom SoC basat en l’estàndard x86 per a la gamma iMac destinada als pròxims anys 2017 i 2018. Això asseguraria un SoC potent per Apple però amb un preu molt inferior al que hauria de pagar si el seu dissenyador hagi de ser Intel, com ha vingut sent tots aquests anys enrere. Aquesta estratègia suposaria un autèntic gol per a l’equip d’AMD que últimament està bastant necessitat de bones victòries.

  Això Podria ser una gran victòria per a AMD, la realitat és que no només la seria per a ells sinó també per Apple. Analitzant les dates en què es podria dur a la pràctica aquest acord, AMD ja tindria en el mercat la segona generació del seu nou nucli Zen a la qual se li haurien depurat els possibles errors amb els quals solen sortir la primera generació de qualsevol producte tecnològic. I, tot això, a un preu molt inferior al que fins al moment estaria cobrant Intel a Apple pels seus productes.

  El nou semi custom SoC hauria d’incloure una targeta gràfica que fos capaç de moure l’aspecte visual dels iMac sense cap problema i, en aquest aspecte, la realitat és que AMD i Apple porten ja molt temps junts , sent el primer el fabricant de les gràfiques que munten els ordinadors de la gamma iMac i Mac Pro.

  AMD podria dissenyar un nou SoC a mida per Apple

  Aquest nou disseny de semi custom SoC acabaria resultant ser molt similar als models que mouen actualment les dues grans consoles XBox One i Play Station 4, encara que òbviament amb la part del processador molt més desenvolupada i la de la gràfica molt menys potent (o no, que el disseny d’aquestes dues consoles ja en té prou temps i els dissenys de les gràfiques d’AMD han incrementat força el seu rendiment).

  Aquest nou SoC vindria a unir-se als de les consoles i ha un nou client que busca crear un model però en estàndard ARM i destinat a realitzar computació en servidors, ja que AMD podria també estar desenvolupant el semi custom SoC de la nova Nintendo NX , són rumors que han cobrat darrerament molta força i la col·locació en el calendari de quan se suposa que aquest SoC hauria començar a generar ingressos per AMD, a mitjans de 2016, el situaria just en el moment del llançament del nou model de consola.