AMD ha anunciat nous detalls de la seva nova arquitectura AMD Zen socket AM4 i suport per a memòries DDR4, la qual promet un rendiment superior respecte als actuals nuclis Excavator

AMD Zen socket AM4 més ràpid que Excavator | Diari CatalàAPUs Bristol Ridge i AMD Zen socket AM4 seran els propers processadors d’AMD, concretament cada nucli Zen promet una millora de l’IPC de res menys que del 40 per cent respecte a l’actual arquitectura CPU.

Zen inclourà noves característiques com SMT (Simultaneous MultiThreading), una nova memòria cau de baixa latència, i tot això en un procés de fabricació de 14nm FinFET.

AMD Zen socket AM4 més ràpid que Excavator | Diari CatalàFins a 10 d’aquests nuclis AMD Zen es podran unir per donar vida a la 6a Generació de processadors AMD FX, els quals arribaran l’any que sota el socket AM4, i no sota el FM3 com anteriorment s’havia indicat. El AM4 serà un sòcol tot terreny tant per a aquestes CPU com per a la 7a Generació de APUs de la companyia.

AMD Zen socket AM4 més ràpid que Excavator | Diari CatalàAMD no sol canviar de socket amb tanta freqüència com Intel, cosa que agraeixen tots els usuaris que volen actualitzar el seu processador i no es veuen obligats a canviar de placa. No obstant això, la tecnologia no deixa d’avançar i les noves tecnologies fan que AMD hagi de fer un salt cap a un nou socket AM4 amb suport per a memòries DDR4 per exemple. Les últimes informacions filtrades parlen que aquest socket tindrà el nom en clau AM4.

AMD Zen socket AM4 més ràpid que Excavator | Diari CatalàLes properes APUs de la companyia amb suport per a memòria DDR4 seran les Bristol Ridge i també seran compatibles amb aquest nou socket AM4. Tot i ser noves, l’arquitectura de CPU utilitzada seguirà sent Excavator. S’han filtrat 8 models que tindran TDP de 35W i 65W amb de 2 a 4 nuclis.

Les noves APUs d’AMD que incorporen el nucli Bristol Ridge i que substituiran les actuals amb nucli Carrizo arribaran al mercat a mitjans de l’any que 2016 incorporant un nou controlador de memòria que requerirà l’ús de RAM DDR4-2400, com a mínim per al seu correcte funcionament i emprarà dos nous sockets AM4 depenent de la plataforma: l’FP4 per a la plataforma portàtil i el AM4 per a la plataforma d’escriptori.

AMD Zen socket AM4 més ràpid que Excavator | Diari Català