Ana Gabriel considera la moció independentista “un compromís compartit”

0
Llei de Partits CUP
Ana Gabriel, en una entrevista a TV3| Diari Català (Foto: TV3)

La diputada de la CUP insta al Govern a aplicar la resolució independentista aprovada al Parlament el passat novembre

La diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel ha defensat la moció que insta el Govern a aplicar la resolució independentista del novembre del 2015 com “un compromís compartit”.

En una entrevista a TV3 aquest dimecres, ha assenyalat: “No sé si alguns s’han oblidat del que van votar el 9N, però nosaltres no”, ha sostingut, referint-se a la resolució aprovada amb els vots de la CUP i JxSí.

Per aquesta raó, ha defensat que la CUP està actuant amb coherència i respecte al que es va aprovar al Parlament, i ha instat a posicionar-se “amb el TC i la Constitució o amb la voluntat popular i el 27S”.

“Davant de la petició que ens adaptem a la legalitat espanyola i que ens adaptem a la sentència del Constitucional, la resposta serà clara”, ha dit sobre la moció, de la qual ha reiterat que no modificaran ni una coma, tal com ha sol·licitat la Mesa del Parlament amb majoria de JxSí.

Sobre el fet que ho hagin presentat ara, Gabriel considera que el registre de la moció és oportú: “No només no gesticulem, sinó que entenem que fem allò amb el que ens vam comprometre.”