Fallout 4 torna amb la primera de les diverses ampliacions que rebrà el joc base, un extra que afegeix interessants millores a l’experiència

Després de la seva estrena a primers de setembre del 2015, Fallout 4 encara té molt a dir. La desenvolupadora Bethesda (SkyrimDOOM) fins i tot ha arribat a incrementar el preu del passi de temporada del joc, després de reconsiderar la gran quantitat de novetats que s’incorporaran. La primera d’elles és Automatron i l’analitzem a continuació.

El tret de sortida a les expansions de Fallout 4 agafa com els robots com a protagonistes. Aquesta vegada, comptarem amb l’oportunitat de dissenyar la nostra pròpia intel·ligència artificial mecànica armada amb un autèntic arsenal, letal per a qualsevol enemic que se’ns creui.

automatron (5)
Les terminals de creació de robots són un dels grans al·licients | Font: bethesda.net

Si ja has experimentat el joc base, trobaràs moltes similituds entre la creació de robots i la millora de la servoarmadura; de fet, la interfície parteix del mateix esquelet base. Però, aquesta vegada, l’espectre de possibilitats és molt més ampli. Cadascuna de les extremitats del nostre robot (en podrem tenir diversos, cadascun amb el seu nom) pot rebre diferents modificacions, millorar la seva protecció, afegir mòduls de rendiment i transformar-se en un ampli ventall d’armes letals.

Parlem de pistoles de claus, làsers, llançaflames, metralladores, llançamíssils i diferents tipus d’armes blanques incorporables a cada braç del nostre robot. Arribar a construir una màquina devastadora és possible, però també implica un alt cost. La quantitat de materials necessaris per elaborar el company mecànic que volem és alta i diversa, i serà cabdal anar recollint cadascuna de les peces dels robots enemics que anem eliminant.

automatron (3)
El nostre nou company pot arribar a salvar-nos de més d’una situació límit | Font: bethesda.net

L’altre gran estímul d’Automatron és la nova trama que incorpora. Les terres de la Commonwealth s’han vist envaïdes per una legió de robots d’origen desconegut que responen a les ordres del misteriós Mecanista, un personatge que sembla voler destruir-ho tot. Es tracta d’una història, no massa llarga, que compta amb un bon ritme i un clímax culminant a l’altura.

Ens hauria agradat que Automatron incorporés un parell de trames més per acabar d’arrodonir aquest primer DLC, un fet més que demostra que la possibilitat de crear el teu robot és un dels seus punts forts. Segurament, aquesta primera expansió incorpora el punt extra de possibilitats que necessitava el joc base. Per això la sensació final és la d’estar davant d’un bon afegit, però també d’un contingut relativament escàs tractant-se d’una expansió.

automatron (2)
Automatron també incorpora noves armadures i armes com el rifle Tesla | Font: bethesda.net

Automatron ja està disponible amb el passi de temporada de 49,99 € o per separat per 9,99 € a PS4, Xbox One i PC. Es tracta d’un afegit que és accessible un cop arribes al nivell 15 del teu personatge, tot i que et recomanem anar ben preparat i accedir-hi amb una xifra superior perquè el repte és exigent. El mes vinent, Fallout 4 incorporarà una nova zona -la més gran mai creada per una expansió-, Maine, que Diari Català també analitzarà.

nota7