ANC i Òmnium recorden l'”impacte internacional” de la Diada

0
Diada 2015
Imatge de la Diada 2015 | Foto: Europa Press

Assemblea i Òmmnium criden a la mobilització durant la Diada sigui un èxit perquè, asseguren, això pot tenir un “impacte en la comunitat internacional”

L’ANC i Òmnium Cultural han recordat aquest dijous la importància que l’acte sobiranista de la Diada de l’11 de setembre sigui un èxit perquè té molt “impacte en la comunitat internacional”, i han cridat a la mobilització.  Les dues entitats han presentat la samarreta oficial de l’acte, que aquest any serà descentralitzat i simultani en cinc ciutats -Barcelona, Lleida, Tarragona, Salt i Berga-, i se centrarà en el lema ‘A punt’, com a símbol que Catalunya “està preparada” per culminar el procés independentista.

Les samarretes tindran un fons blanc que es podrà personalitzar amb un retolador, i en la seva part davantera tindrà el lema i un cercle groc en el pit amb la lletra ‘R’ de república.  La part del darrere estarà protagonitzada pel número 11 que representa tant la data de la Diada com el dorsal d’un equip conformat per la societat civil: “La samarreta d’aquest any és la samarreta d’un equip, un onze guanyador que vol marcar el gol de les nostres vides”.

Els organitzadors han detallat que l’acte simultani començarà a les 17.14 hores en la Seu Vella de Lleida, on el doblar de les campanes anunciarà el començament de l’acció.  A continuació es llegirà un manifest comú, sonarà una cançó instrumental i tots els participants a Lleida aixecaran figures amb punts de color groc per donar pas a les accions que es portaran a terme, per aquest ordre, a Berga, Salt, Tarragona i Barcelona.  Per culminar l’acció, un coet en cada ciutat anunciarà que ha arribat el moment d’aixecar tots els punts en tots els escenaris al ritme de la música: “Serà una imatge única que demostrarà que ja som sobirans i que decidim construir el nostre futur junts”.