La ANC prepara una Diada “descentralitzada”

0
11 de setembre Diada Catalunya
Un moment de la manifestació de la Diada passada. Foto: Reuters.

La pròxima Diada de Catalunya es celebrarà a cinc ciutats diferents amb actes simultanis

La Comissió de Mobilitzacions de l’ANC ha proposat cinc mobilitzacions simultànies per la Diada del pròxim 11 de setembre. Les mobilitzacions es portaran a terme en cinc ciutats, entre elles, Barcelona. En cada una d’elles, es celebraran actes simultanis i conjunts, que encara no s’han concretat, igual que les ciutats.

En la IV assemblea general d’ANC s’ha senyalat que la Diada serà l’inici del procés constituent per construir una hipotètica República Catalana. Han mencionat que el lema principal de l’acte serà: “Cinc mobilitzacions i un sol poble”, en el qual simbolitzaran la xarxa que uneix el territori, les arrels, el futur, i la sobirania, entre d’altres. A més, el responsable de mobilització de l’ANC, Josep Sabaté, ha defensat que “ha de ser l’11-S més nombrós que hem fet mai. Volem que sigui tothom”. Per això, vol fer un 11-S “en xarxa” i “molt més proper al territori”, com ells mateixos mencionen.

Activitats a l’estranger

Les assemblees exteriors de l’ANC tindran un paper fonamental en els actes de la Diada. Durant l’estiu i abans de l’Onze de Setembre, les delegacions internacionals formades per càrrecs electes i personalitats de la cultura, la música o el cinema faran un “tour” internacional amb l’objectiu d’explicar el procés constituent català al món.

Així, volen impulsar una campanya d’estiu per construir una majoria social en favor de la sobirania i el procés constituent. D’aquesta forma, promouran una setmana catalana al món, en el que faran arribar a Europa el missatge de la “construcció de Catalunya com a país”.

Els càrrecs electes

D’altra banda, una de les propostes inicials de la comissió era reunir l’assemblea de càrrecs electes a Barcelona. Després de les tensions dins de la direcció entre postures enfrontades, és a dir, entre reunir-los o no, l’ANC ha anunciat un acte de suport a tots els càrrecs investigats. Aquestes persones estan sent investigades per haver donat suport al procés independentista i portar a terme “actes de desobediència” en contra de les institucions de l’Estat Espanyol.

Per tant, l’ANC comença a preparar la Diada de setembre amb la intenció de fer-la oberta al món per donar a conèixer la situació catalana. Malgrat tot, encara falta que concretin els actes.