Ander Mirambell, campió de la Copa Amèrica d’skeleton

0
Ander Mirambell guanya la Copa America d’skeleton - Diari Catala
L'esportista de Calella ha superat als seus rivals després de començar la jornada en tercera posició | FOTO: Europa Press

El pilot català Ander Mirambell s’ha proclamat campió de la classificació general de la Copa Amèrica d’skeleton en guanyar cinc de les sis proves del curs

El calellenc Ander Mirambell s’ha proclamat campió de la classificació general de la Copa Amèrica d’skeleton 2015/2016, després d’imposar-se aquest divendres a les dues mànegues de la prova de Lake Placid. El català ha guanyat cinc de les sis proves de la competició (dues a Calgary, una a Park City i les dues de Lake Placid) i tot i perdre’s la cita de Vancouver, que coincidia amb una jornada de la Copa del Món, ha certificat la primera plaça per davant del nord-americà Alex Ivanov i l’austríac John Farrow.

Tot i començar la jornada per darrere dels seus rivals, en tercera posició, Ander Mirambell depenia de sí mateix per a assolir la primera, i necessitava superar Ivanov (del qual el separaven dos punts) i quedar entre els cinc primers per a avançar Farrow, absent a Lake Placid.

Com ja va passar a la jornada de dijous, l’esportista de Calella ha finalitzat primer les dues mànegues, assaltant el primer lloc de la general. “Quan he arribat a la meta a l’última baixada he fet dos crits que m’han servit per a alliberar la tensió que portava a dins i gairebé no he pogut baixar del trineu de com de ‘trencat’ estava. He patit un escalfament dur, ja que en un moviment se m’ha sortit una mica el genoll, però m’he dit que havia de morir aquí i posar-hi empenta com mai, perquè sabia que era el meu moment. Hem arriscat molt amb els reglatges i ens ha sortit el que esperàvem”, explicava Mirambell.

Visiblement emocionat, el pilot català d’skeleton comentava que no va creure en les seves opcions “fins ahir, quan vaig guanyar aquí”. “S’ha de ser conscient que de vuit curses només n’he competit en sis i que era molt difícil estant Ivanov per davant. És il·lusionant i únic veure’s així. A partir d’ara la Copa Amèrica també tindrà el nom d’un espanyol al seu palmarès”, apuntava.

Per últim, ha dedicat unes paraules d’agraïmenta tot l’equip, al meu germà i entrenador Andoni Mirambell, que ha patit amb mi aquests dies, a Bernat Buscà per la seva preparació física, a Martin Riettl per tot el seu treball tècnic, al meu fisioterapeuta Fidel Sust i a tota la gent que m’ha donat empenta i ha ajudat a que tot això hagi estat possible”.