Andreu Missé, director d’Alternativas Económicas, ha recollit aquest dilluns amb el XI Premi Vázquez Montalbán, atorgat el passat mes de març pel Col·legi de Periodistes de Catalunya. El jurat del premi, integrat per la degana del Col·legi, Neus Bonet, i altres periodistes de diferents mitjans, vol reconèixer la trajectòria professional de Missé, “facilitant informació econòmica, transparent, fiable i comprensible més enllà dels interessos i pressions” segons ha manifestat el propi Col·legi de Periodistes en una nota.

Durant l’acte d’entrega del guardo, celebrat a la seu de Col·legi a Barcelona amb presència de nombrosos professionals de la comunicació, Neus Bonet ha volgut destacar la trista coincidència d’aquest premi amb els atemptats ocorreguts a París el passat divendres. En concret, l’acte del jurat -redactat amb anterioritat a divendres- ja feia esment de la pèrdua de llibertat d’expressió al món, “que ha tingut un darrer exemple amb l’atac a la seu del setmanari Charlie Hebdo el passat mes de gener”. També va tenir Bonet paraules en record de Manuel Vázquez Montalbán, escriptor i periodista en memòria del qual el Premi porta aquest nom: “se’l troba a faltar”.

 

Claudi Pérez, corresponsal d’El País a Brussel·les: “L’Andreu Missé té una energia contagiosa”

 

Per la seva banda, Claudi Pérez, actual corresponsal d’El País a Brussel·les -Missé va passar quasi 30 anys de la seva carrera professional en aquest diari- va ser l’encarregat de presentar, amb un toc d’humor, al premiat, tot recordant les seves aspiracions des de ben jove. “L’Andreu té una energia contagiosa”, va destacar Pérez.

Durant el seu discurs d’agraïment, Missé va destacar la importància d’aprendre de tothom. “Els meus mestres han estat els periodistes”, va dir Missé, que també va tenir paraules en memòria de les víctimes dels atacs de París. Missè també va parlar de la influència que va tenir en ell els anys de treball al costat de Vázquez Montalbán. “Recomano tant a periodistes joves com vells llegir el recull d’articles de Montalbán”, va afirmar durant el seu discurs.

En el discurs d’Andreu Missé també va tenir cabuda un espai dedicat a la seva etapa actual com a director d’Alternativas Económicas, una revista formada a partir d’una cooperativa participada per periodistes. “És una aventura més emocionant del que em pensava”, va reconèixer el seu director, que va assenyalar que, de vegades, “els poders econòmics fan el ridicul”, tot recordant l’episodi en que una entitat bancària va comprar la portada dels principals rotatius espanyols. “Els lectors estan farts d’això”, va opinar Missé.

El conseller d’Economia en funcions, Andreu Mas-Colell, també present a l’acte, va parlar de la seva relació amb el guardonat quan els dos vivien a Brussel·les, on Missé va ser corresponsal.

El Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán és un guardó que s’entrega des del 2004 amb la intenció de recordar la figura de l’escriptor i periodista Manuel Vázquez Montalbán, mort l’any anterior. El premi, impulsat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, es convoca en dues categories: Periodisme cultural i polític i Periodisme esportiu. Alguns dels darrers guardonats han estat Jordi Évole, Marc Marginedas o Maruja Torres, entre d’altres.

Compartir
Article anteriorWilde fa el millor gol de la J10 de la LNFS
Article següentFilip Jícha no pot evitar el quiròfan
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]