Android M Developer Preview, nova versió de Android

  0
  Android M Developer Preview, nova versió de Android

  Android M Developer Preview, nova versió de AndroidEl dia “M” ha arribat.

  L’esdeveniment Google I/O 2015 ha obert les seves portes amb Sundar Pichai al capdavant de la millor forma que un usuari de Android pugui imaginar, amb una nova versió de Android: Android “M” Developer Preview. El nom no ens enxampava desprevinguts, però si ho feien totes les novetats i canvis que aquestanova versió ens tenia preparats.
  Rumors sobre una millor gestió de la memòria RAM i bateria, un major control dels permisos o millores en els processos d’actualitzacions eren algunes de les apostes per Android M Developer Preview. Això ja és igual, són coses del passat. A continuació desgranem totes i cadascuna de les novetats més importants d’aquesta última actualització per Android que, igual que succeís amb Android “L” al seu moment, serà llançada com una versió per a desenvolupadors i testers. Anem amb tota la informació!

  Control sobre els permisos de les aplicacions

  Els rumors ho apuntaven i finalment s’ha fet oficial. Amb Android M els usuaris podran tenir un control dels permisos de les seves aplicacions molt més complet. Localització, Càmera, Micròfon o la nostra Agenda són alguns dels més coneguts. Amb Android M, el sistema detectarà que una aplicació com Whatsapp vol accedir al nostre micròfon i ens mostrarà un popup preguntant si confirmem aquest permís en concret.

  El control en aquest sentit serà molt avançat, al nivell del que hem pogut veure en ROMs com CyanogenMod durant els últims anys i que, per fi, Google ha decidit integrar d’una forma assequible i senzilla per al consumidor. Per exemple, si ja hem donat el permís a una aplicació però volem deixar de donar-li, podrem revocar-ho des d’un còmode panell d’ajustos accessible des de la configuració del sistema, un menú semblat al que hem vist en Android 5.0 amb les notificacions i els nivells de prioritat.

  Chrome Custom Tabs

  Google segueix introduint Chrome en tot el seu sistema operatiu mòbil, i un dels punts més interessants amb Android M Developer Preview ha estat l’ús de navegadors interns en cada aplicació, tals com Twitter o Facebook. Amb Chrome Custom tabs, aquest navegador s’introduirà en totes les aplicacions que continguin contingut web sense haver de fer ús d’un navegador intern o haver de sofrir transicions lentes mentre el link de torn està obrint-se en Google Chrome.
  Amb una simple animació, adoptant el mateix disseny de l’aplicació en la qual ens trobàvem, Chrome serà capaç de mostras una pestanya personalitzada per aquesta app de manera que l’experiència per a l’usuari tingui una major continuïtat, en comptes d’haver d’acudir d’una aplicació a una altra, reduint el temps de resposta.

  Google “Now on tap”

  No podíem passar un Google I/O 2015 sense esmentar un dels productes estrella de Google, Google Now. Amb Android M, la companyia ha volgut anar un pas més enllà en la utilitat que podrà donar a l’usuari, avançant-se, com han volgut des del primer moment, al que l’usuari pugui voler preguntar a qualsevol moment. I la cosa comença a posar-se molt interessant amb “Now on tap”.

  Android M Developer Preview, nova versió de Android

  Imaginem que acabem de rebre un correu, i el nostre familiar de torn ens pregunta si voldríem anar a veure certa pel·lícula aquesta mateixa nit. No tenim molt idea de quin tipus de pel·lícula és, ni la seva valoració, amb prou feines hem vist un tràiler, així que preguntem a Google. Bingo! Amb “Now on tap”, simplement mantenint premut el botó “Home”, Google Now ens mostrarà un petit avís amb una targeta plena d’informació sobre la pel·lícula. D’aquesta manera, tot el contingut dels nostres correus o missatges serà llegit per Google amb la finalitat de poder ser-nos d’utilitat. Un pas endavant que esperem veure per primera vegada amb l’arribada de Android M Developer Preview.

  Millor integració dels enllaços en apps en Android M

  Altres de les novetats que busquen millorar aquests petits detalls en l’experiència d’usuari, i que va en l’adreça de Chrome Custom Tabs, és precisament la millor integració dels links en les pròpies aplicacions, “deep linking apps”.

  Android M Developer Preview, nova versió de AndroidEn què consisteix? En aquell moment on tractem de dirigirr-nos a una web o a un contingut amb un enllaç intern, i el sistema ens desplega un petit avís de quina aplicació volem utilitzar per obrir-lo, sempre ens trobem amb que part d’aquests enllaços estan evidentment relacionats amb alguna aplicació, com els enllaços a Facebook, Twitter o Google Plus, entre altres moltes possibilitats amb Android M, el sistema serà capaç de detectar aquests organismes de forma automàtica i ens portarà directament a l’aplicació corresponent sense tenir que pulsar sobre l’avís emergent.
  És un petit gest però que ens fa l’experiència més fluïda, sobre tot quan parlem de navegar per la web i les aplicacions, que ocupen un gran percentatge de les hores que passem davant de la pantalla.

  Android Pay

  Un altre dels rumors que s’acaben de confirmar. Android Pay, el sistema de pagament de Google Android M passa per un nou sistema segur, aa tots els productes i terminals que comptin amb Android Com versió de sistema operatiu. McDonalds, Coca Cola o Game Stop seran alguns dels primers comerços, que començarà amb l’esgarrifosa xifra de mig milió de comerços adaptats a posar a punt aquesta nova tecnologia. Per descomptat, aquest nou sistema de pagament comptarà amb tecnologia NFC per realitzar aquestes connexions.

  Android M Developer Preview, nova versió de Android

  Sens dubte, un atac directe al sistema de pagament ideat per Apple, Apple pay, amb un nom molt semblant. La clau principal en aquest tipus de tecnología serà la quantitat de establiments y la publicitat que ambdues empreses puguin realitzar per a implementar els seus sistemes, encara que desconeixem fins a quin punt tindre diferents models de pagament per cada plataforma serà una opció viable a curt termini.

  Suport per a sensor de empremta

  Amb la arribada de Android Pay a Android M Developer Preview, l’ús de nous sistemes de seguretat semblen una necessitat a dia d’avui. Google ha establert un nou sistema, com una API oberta a qualsevol app inclosa, mitjançant la cual els usuaris podràn desbloquejar el seu terminal o comprar contingut al Play Store per poder accedir a la compra de torn sense tindre que pasar per una contraseña,menys segur i, possiblement,difícil de recordar.

  Android M Developer Preview, nova versió de Android

  Energia i càrrega de dispositius, mode “Doze” i USB Type-C

  Una d’aquelles novetats que no responen a una millora a nivell visual, però que els usuaris, a curt termini, acabarem notant. Segons hem pogut saber a la presentació de Android M, el nou mode “Doze” que Google ha desenvolupat ve a ser un nou sistema mitjançant el qual els terminals amb Andorid M podríen arribar al doble de duració quan el dispositiu està unactiu, Stand-by. Això, o aconseguirien introduïnt al terminal un mode semblant al que a sistemes d’escritori com Windows es denomina suspensió. millorant la gestió de recursos quan portem una bona estona sense utilitzar el dispositiu.

  També s’ha implementat un nou sistema d’avís emergent quan connectem el nostre terminal per USB, amb diferents opcions. El nou format USB Type-C comença a ser soportat amb Android M, un estàndard que comenzarem a veure molt aviat en pràcticament tots el productes mòvils, o al menys, això esperem.

  Com veieu son cambis molt interesants per la plataforma amb Android M, més encara amb la gran aposta del curs passat am Android 5.0 Lollipop, que va deixar el llistó molt alt.