El món dels wearables està conquistant la nostra vida amb polseres intel·ligents, els smartwatches i ara amb l’anell intel·ligent que, tot i amb funcions limitades, s’estan fent un lloc important en el dia a dia del consumidor

Anell intel·ligent de Samsung podria ser una realitat | Diari CatalàSi bé la idea de l’anell intel·ligent no és nova, sí que Samsung sembla anar molt seriosament per crear un dels primers, i aquestes idees han quedat registrades en una patent que s’acaba de fer pública.

L’oficina de Marques i Patents dels Estats Units (USPTO) acaba de desvetllar el registre d’una patent que fa referència a un anell intel·ligent que bé podria tenir en marxa la signatura sud-coreana Samsung. No vol dir que cada patent registrada hagi de ser una realitat, però sembla que Samsung té en marxa un important R + D relacionat amb els anells intel·ligents, la possible arribada de la joieria als wearables.

Anell intel·ligent de Samsung podria ser una realitat | Diari CatalàAquest anell intel·ligent seria capaç de controlar dispositius electrònics com un telèfon mòbil o una tauleta amb un simple moviment, però també seria l’amo i senyor de tots aquells elements electrònics que componen la llar com la televisió, els llums de l’habitació o el sistema d’alarmes.

Anell intel·ligent de Samsung podria ser una realitat | Diari CatalàLa imatge principal que acompanya la patent mostra l’anell amb els seus sensors i també un telèfon mòbil intel·ligent. Igual que els smartwatches, en tocar l’anell es podrien executar diferents comportaments d’altres terminals connectats.

Anell intel·ligent de Samsung podria ser una realitat | Diari CatalàA la imatge 7C9C ens mostra l’aplicació de l’anell intel·ligent en un telèfon mòbil connectat.

El mateix telèfon seria capaç de reconèixer l’anell i el seu moviment en el nostre dit, i al mateix temps actuaria a manera d’un menú radial que permetria realitzar accions cap a altres dispositius de la llar, com llums d’habitació, ràdio o televisió connectades.

D’aquesta manera, en la més àmplia comoditat i fent ús d’un parell de dits per fer girar l’anell en les dues direccions, es podrien seleccionar diferents aparells electrònics connectats i accedir a les seves diferents característiques i funcions.

A la patent també es fa esment a la seva compatibilitat amb xarxes socials com Facebook, encara que seria més vague poder imaginar-se un ús concret a causa de la diversitat de les xarxes socials.

La mateixa Samsung ha confirmat que té en producció un bio-processador multi-funció per al seu futurible ús en wearables.