Ángel Maria Villar asumeix les funcions de Michael Platini

0
Villar, president interí de la UEFA
Assassinada a Mèxic la neboda de Villar | Diari Català
Villar, president interí de la UEFA
Ángel Maria Villar supleix a Platini durant la sanció del francès. EP

El màxim mandatari de la Federació Espanyol de Fútbol suplirà a Platini durant la sanció de tres mesos del francès

Redacció/EP. El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar, ha assumit aquest dijous les funcions del seu homòleg a la UEFA, Michel Platini, durant els 90 dies de sanció que va rebre el mandatari francès, va informar el secretari general de l’organisme, Gianni Infantino.

“Villar no és el president interí de la UEFA, però sí que és el primer vicepresident que actua com a tal en absència del president”, va explicar Infantino aquest dijous després de la celebració del Comitè Executiu, el qual va ser presidit pel dirigent espanyol, “tal com recullen els estatuts”.

Villar compaginarà el seu càrrec de president de la RFEF amb la nova responsabilitat a la UEFA, la qual finalitzarà un cop complerts els tres mesos de sanció a Platini, que ha estat apartat del seu lloc pel Comitè d’Ètica de la FIFA.

Michel Platini està sent investigat per haver rebut un pagament d’1,8 milions d’euros per part de la FIFA en 2011 per un treball d’assessoria realitzat entre 1999 i 2002, encara que ha deixat clar que no va fer res il·legal i que tot està “declarat”. FIFA va suspendre aquest dimecres durant 90 dies al seu president, Joseph Blatter.

El màxim organisme del futbol mundial també va suspendre al seu secretari general, Jerome Valcke, per espai de 90 dies, mentre que ho farà per sis anys amb el sud-coreà Chung Mongjoon, exvicepresident i candidat a la presidència de la FIFA.