Anglaterra cau a la primera de canvi al ‘seu’ Mundial

0
La selecció amfitriona no ha estat a l'alçada
Un jugador anglès tracta d'escapar-se d'un rival
La selecció amfitriona no ha estat a l'alçada
Un jugador anglès tracta d’escapar-se d’un rival

Els ‘de la rosa’ no superen la fase de grups en una competició on ara per ara la gran favorita es Nova Zelanda

Cop dur a la selecció anglesa, que a falta d’un partit per la finalització de la primera fase ha caigut eliminada del Mundial que organitza. Els ‘de la rosa’, que van proclamar-se campions en l’edició de 2003 i eren un dels favorits, protagonitzen una de les decepcions més sonades del món de l’esport. Necessitaven la victòria contra Australia a causa de la derrota en la segona jornada davant Gal·les (25-28), però van acabar caient (13-33) i acomiadant-se de la competició abans d’hora. Ara, la favorita és Nova Zelanda, que ho ha guanyat tot fins al moment, sense oblidar a França i a Irlanda, que també compten els seus partits per triomfs. Un esglaó per sota, però també amb possibilitats, estan Gal·les, Sud-àfrica, Escòcia i, sobretot, el botxí dels anglesos, Australia.

Però, per què Anglaterra no ha passat ni tan sols de la fase de grups? És cert que el sorteig no va ser benèvol amb els ‘de la rosa’, però s’esperava més d’una selecció que ha canviat les cares en els últims anys i feia molt de temps que preparava aquesta Copa del Món. La pressió -tota Anglaterra estava pendent del paper de la seva selecció, començant pel Príncep Harry-,  el plantejament defensiu de l’entrenador, Stuart Lancaster, o l’absència de jugadors importants, ja que existeix una clàusula que no permet als jugadors d’altres Lligues fora del país jugar amb la seva selecció -un dels millors davanters d’Europa, Steffon Armitatge, es va quedar fora per aquesta raó, doncs juga al Toulon- , tenen molt a veure, encara que no deixen de ser excuses. Tots els jugadors militen a equips de primer nivell, l’amfitriona havia d’haver jugat de manera més ofensiva i Lancaster va tenir l’opció de trencar la clàusula comentada.

El consol d’Anglaterra és que, en finalitzar tercera de grup, es classifica de manera directa al Mundial del Japó de 2019. Quedar fora d’aquesta manera, doncs, poder no és tan dur… Tot i que, després de dir adéu dissabte vinent contra l’Uruguai, haurà de veure la resta del Mundial des de casa.