L’àrbitra catalana de la Lliga Endesa va presentar aquest dimarts “Metàfora d’un somni”, una divertida faula nascuda de les seves cinc setmanes en coma per una meningitis que va patir al 2011

L’acte va tenir lloc a l’Hospital Clínic de Barcelona, ​​on va romandre ingressada durant la seva malaltia. Cardús va estar acompanyada per amics, familiars i pel grup mèdic que va abordar el cas, a més de comptar amb la presència de Francisco Roca i d’Eduardo Portela, president i president d’honor de l’ACB.

Com va explicar en la presentació, Cardús es va plantejar escriure el llibre en les setmanes posteriors al seu pas per l’hospital: “Sola, a casa, vaig decidir que havia de canviar la situació per un somriure”. Després de documentar intensament, el llibre, plantejat com un amè conte, es divideix en cinc històries, tantes com setmanes va estar ingressada. Cardús transforma el món real en un d’oníric al llarg de cinc viatges d’un extraterrestre que viu divertides aventures.

Anna Cardús, amb gairebé 30 anys d’arbitratge i 300 partits de Lliga Endesa a l’esquena, va destacar que “el llibre l’havia escrit de manera didàctica, amb la idea que mai es pot perdre l’esperança. Potser pugui ajudar a algú “.