Anna Gabriel crida a la “mobilització permanent” per aconseguir la independència

0
Anna Gabriel EP
La diputada de la CUP, Anna Gabriel | Foto: Europa Press

La diputada de la CUP contempla la vaga general com “una opció” per denunciar la repressió de l’Estat espanyol, on denuncia no hi ha normalitat democràtica

La diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel ha afirmat aquest dissabte que cal “la mobilització permanent” per aconseguir la independència de Catalunya, i ha alertat que els ciutadans han d’estar disposats a sortir al carrer. En una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, Gabriel ha observat que “davant del repte de trencar amb l’Estat espanyol i de construir una república catalana” cal la mobilització permanent, i ha assegurat que els catalans hauran de manifestar-se moltes més vegades.

En aquest sentit, ha criticat que a Espanya no hi ha normalitat democràtica, pel que ha augurat que alguns càrrecs institucionals i ciutadans poden veure’s abocats a “escenaris repressius”, el que ha considerat que podria ajudar a l’aixecament de la barricada democràtica, en les seves paraules. “La llibertat té un preu, i estem disposats a pagar-ho”, ha insistit Gabriel, que ha dit que mentre hi hagi mobilització, determinació i acumulació de forces populars, aquesta situació serà més fàcil de passar, segons ella.

Alhora, ha considerat que la vaga general és “una opció” per protestar contra la repressió de l’Estat espanyol, i ha demanat als espais sindicals que abandonin el pacte social i que defensin els drets socials als carrers.

 

Qüestió de confiança

En relació amb la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el 28 de setembre, Gabriel ha assegurat que si la legislatura “culmina amb els objectius amb els quals ha començat”, la CUP li donarà suport, tot i que ha explicat que encara han de ratificar la decisió amb les bases.

Preguntada per les negociacions dels Pressupostos obertes aquest dimecres amb la Conselleria d’Economia i Hisenda de la Generalitat, ha mantingut la necessitat de destinar una partida per a la celebració d’un referèndum unilateral d’independència (RUI), així com la necessitat de revertir les retallades en sanitat i educació.